Prvi put čujem za "go-to" daw. Ne znam ni šta bi moglo da znači to, al ajd.
Moglo bi da znači da se najlakše dođe do krekovane verzije, pa ono kad brauzuješ naletiš na link za torent, pa "go-to"...
Osim što liči na nekakvu forumsku floskulu, nema pravila o tome koji daw je "go-to" i koji "je najbolje koristiti" i slično.
Dosta toga zavisi i od toga šta tačno radiš. Neki korisnici smatraju da su neki daw-ovi zgodniji za muti-track audio, neki za midi programing, neki za ovo, neki za ono...a neko koristi i Logic....
Ne znam za slučaj u produkcijskoj istoriji gde je fundamentalno dobra kompozicija ispala žrtva daw-a i "propala" zbog toga.
Stvar je da nađeš sebi prigodnu ergonomiju, okruženje, gui, kako god, koje će te najmanje sputavati u stvaranju i radu za zvukom. Da li je to daw, portastudio, voštani valjak...dok god se ljudima sviđa to što radiš, a to nisu samo članovi najuže porodice i bliski prijatelji, onda je sve opravdano!
Ja koristim Cubendo...Nekad i PT...i prilično mi je manje bitno u odnosu na to šta radim. Ako radim neko srrreednje loše, khm...odsvirano..nešto...onda mi je svejedno, patim se , ali ako je nešto dobro...onda ću doći manje-više do istoga...na različit način...
Manje-više svi daw-ovi mogu prilično sve da obave na jedan ili drugi način, kažem, zaista je individualno. Nekome više odgovara neki daw po organizaciji GUI-a, nekome po navikama, zaista pravila nema. Neko koristi i Logic...
Isprobaj, radi, sam dođi do toga koje ti 'okruženje" najmanje smeta.
Jedino što je stvarno neumesno, a na osnovu svega što sam napisao je da se ovaj thread pretvori u X vs. Y, i povedite računa o tome...