View Single Post
Old 24-03-2015, 01:59 PM   #4
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Default Re: Savet oko zvucne kartice i monitora

Quote:
Originally Posted by Bllade View Post
Znaci meni ne treba vise od 2 outa (sad mozda malo glupo pitanje ali sta sve jos ide na out?Pretpostavljam da mikrofon i neki insturmenti idu na in?ili gresim?)
Ne gresis mikrofoni idu na Mic/input kanale, vise izlaza ti treba za recimo jos jedan par monitora primera radi...ili ako saljes signal na dalju obradu u neki uradjej za obradu signala.

Quote:
I da li cu ja ovu moju klavijaturu (Impulse) spajati na tu karticu ili kao i do sad preko usba na komp? Vidim da ima pozadi i taj midi in/out,za sta je to tacno?
Mozes je kaciti na komp kao i do sada. Mada kad vec ima ja uvek preferiram vise MIDI. (Izguglaj malo o MIDI standardu da ne pisem sada bas)

Quote:
A sto monitora tice,bas sam guglao te JBLove sto si pomeno vidim da imaju dobru ocenu i da ih hvale ali jedini problem je sto ih necu moci uzeti uskoro.
Nesto za manje para se ne ispalti uzimati? (inace soba mi je manja,jedno 3 sa 3).
Po meni ispod 300e (ne racunam polovno sto je opet lutrija) nema nista da iole "vrsi posao". Posto su ti te dimenzije sobe i radices "na golo" (bez akustickog tretmana prostorije) onda (prosto receno bez dalje diskusije i zalazenje u "sitna crevca") neke kutije sa basom 5 ili 6 inca.

Quote:
I da li uopste da uzimam sad tu karticu ili da kupujem sve od jednom?
Ta odluka je ipak na tebi...mozda pojeftini oprema malo za 5-6 meseci, ali nisam prorok, a novogodisnji popusti su daleko .

Quote:
I jos jedno pitanje za kraj .. skinuo sam ableton i kad sviram na klavijaturi ton malo kasni (koliko sam skontao to je ta latencija),jel se to moze ikako korigovati sad na ovoj integrisanoj?
Mislim da sa integrisanom zvucnom neces moci da smanjis latenciju na iole prihvatljive vrednosti...mada zavisi to i od drugih komponenti racunara.

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote