Quote:
Originally Posted by Bllade
Kao sto rekoh citao sam neke teme vezano za audio kartice,sad,naisao sam na dosta razlicitih misljenja i neke teme su stare i po 2,3,4 god pa ne znam koliko su se stvari promeile od tad? 
|
Pa i nije

. Verovatno cu sada vec citirati nekoga posto je bilo mali milion ovakvih tema, uzmi Scarlett 2i2 i uzivaj. Licno gajbi koristim M-Audio Fast Track Pro vec nekoliko godina (mislim da su 4 godine u pitanju

) i nemam nikakvih problema na Win 64-bit-nom.
Quote:
Uglavnom hteo bih malo da se zanimam produkcijom (krenuo sam na casove klavira pre god ipo dana cisto da mi bilo malo lakse) i uzeo sam skoro novation klavijaturu. Sad,posto stvarno ne znam nista vezano za produkciju a koliko sam skontao ono osnovno sto mi treba jesu ti monitori i kartica,skupljam trenutno pare za karticu i planiram je uskoro uzeti pa me zanima imate li neki savet sta uzeti (i da li uopste mogu uzeti nesto ok za oko 150-200e)?
|
Sve do 200-250 evra je slicno, to sam godinama unazad i licno uvideo, a neki clanovi su ovde to pisali jos davno davno...
Quote:
I ono sto me jos zanima je da li cu od te kartice imati ikakvu korist dok ne kupim monitore (jer trenutno koristim samo zvucnike od aiwa mini linije).
|
Imaces posto ces koristiti Asio driver-e, manja latencija, manje suma, veci dinamicki opseg na papiru, ali ces biti hendikepiran sa tim zvucnicima.
Quote:
I koje monitore uzeti za pocetak?
|
Posto ces se, kao sto sam rece "zanimati", onda nesto "nize srednje klase" (cca 300-350e), opet je vazno da napomenes kolika je soba u kojoj ces se zanimati, nema smisla uzimati velike kutije za sobicak neces tako izvuci maksimum iz njih, jos ces biti na mukama...mada opet, ovo je prica za sebe i ima brdo postova na tu temu, a nije se nesto promenilo vremenski izuzev sto su neki clanovi pohvalili recimo nove JBL LSR 305 kutije i njih bi onda valjalo poslusati u prodavnici.
Quote:
|
Ima ovde nekoliko koje sam probao, ali s obzirom da ce ti trebati samo 2 out-a za monitore onda Scarlet 2i2 (eventualno ako taj Novation nema USB prikljucak onda ces juriti neku sa MIDI in/out-om).
Drugar je recimo imao EMU 0404 USB i nije nikakvih problema imao, ali tada je radio na XP-u pa za svaki model proveri i podrsku i drajvere na stranici proizvodjaca.
Vidim ovde i Native Intruments-ov Komplete Audio 6, sjajna kartica, odlicna robusna izrada...ali kosta vise zato sto ima vise (ulazi, izlazi, itd), a to vise tebi sada nije potrebno, pa mislim da treba tako i razmisljati.
Nije mi trebala ova kafa sada...pa se raspisah, umesto da spavam

.
Pozz

.