Pozdrav!
Ovo mi je prvi post ovde na forumu i listao sam malo i trazio informacije za ono sto mi treba al sam se ipak odlucio da otvorim novu temu tj da objedinim sve sto me zanima i da ne pisem na vise mesta.
Kao sto rekoh citao sam neke teme vezano za audio kartice,sad,naisao sam na dosta razlicitih misljenja i neke teme su stare i po 2,3,4 god pa ne znam koliko su se stvari promeile od tad?

Uglavnom hteo bih malo da se zanimam produkcijom (krenuo sam na casove klavira pre god ipo dana cisto da mi bilo malo lakse) i uzeo sam skoro novation klavijaturu. Sad,posto stvarno ne znam nista vezano za produkciju a koliko sam skontao ono osnovno sto mi treba jesu ti monitori i kartica,skupljam trenutno pare za karticu i planiram je uskoro uzeti pa me zanima imate li neki savet sta uzeti (i da li uopste mogu uzeti nesto ok za oko 150-200e)?
I ono sto me jos zanima je da li cu od te kartice imati ikakvu korist dok ne kupim monitore (jer trenutno koristim samo zvucnike od aiwa mini linije).
I koje monitore uzeti za pocetak?
Da ne duzima sad dalje,imacu jos koje pitanje al ovo je ono osnovno sto me trenuto zanima.
p.s.
http://www.audiopro.rs/index.php?rou...313_151&page=1
ovde sam gledao nesto od tih kartica,jel moze nesto da dodje u obzir?