View Single Post
Old 22-03-2015, 07:33 AM   #656
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Čika Vasa rek'o sve što treba. Prva verzija je ...khm...korektno postavljena, ok, ali u drugoj nemaš praktično tomove i generalno je pretiho....zašto?

Naime, ja sam čika Stefanu predložio a mislim da je to sjajna vežbica, da koristi "uslove" kao da je 80- i neka, dakle, da otvori kanale, te zamisli da svaki od plag-inova predstavlja spravu koju je morao da kupi u radnji!

Dakle, ima ono klasično što i svaki mixer ima na kanalu, pan, EQ, phase itd...a da koristi svega 4 grupe i max 4 kompresora i eto jedan reverb, te pokuša za zamiksa celu pesmu samo sa tim alatima.

Niko nije po manjim studijima imao 24 kompresora i 24 reverba i 24 gejta i 24 zajebajzera itd....pa je bilo straobalne muzike...! Doduše, moj problem je što mi se takva više sviđa nego moderna...

ALI, mislim da se bolje funkcioniše i razmišlja kada postoje izvesna ograničenja, te da utiču na homogenizaciju zvuka i taktike produkcije uopšte...

Ovo sam snimio i miksao februara 2008. na AKG-K44....od silnih...3000 i kusur pišljivih dinara. Doduše prvi mix, ne ovaj koji se ovde može naći, ali ovaj je malo eto "namazaniji" a poenta je i dalje tu, ista je osnova...

Dakle, čika Stefane, nemaš puno izgovora, upoznaj te monitore koje imaš, kad već nemaš bolje, slušaj drugu muziku na njima, poslušaj ostale radove, pa vidi kako zvuče, pa proceni kako i koliko i gde "lažu" te kutije koje imaš, pa ponovo miksaj...

Da, jeste, teško je. Pa...?

Sedi i radi...

Bockie is offline   Reply With Quote