View Single Post
Old 17-03-2015, 09:09 PM   #27
nik1883
Member

Default Re: Studio u izgradnji(studio Garaza)

Code:
Nisam pročitao ba? sve... vidim da si ne?to več tretirao sa kamenom vunom...
Ta kamena vuna se skida,ona je bila samo privremeno namestena

Code:
Plivajuči pod; za?to misli? da ga treba??
Ceo objekat se adaptira od pocetka ukljucujuci i podove,dole je cementna kosujica samo,pa ce da se skida i kopa jos 50cm,pa reko ako vec mora da se kopa da uradimo i plivajuci pod zbog vibracija i slicno

Quote:
Za male pare je taj sa kamenom vunom dosta ok za mali budget, ali nikako da budu blokovi ?uplji, svakako da je bolje da se koristi kvarcni pjesank i onda na taj način.
Za?to ?uplji blokovi?, nema? več betoniran pod ili nisam pročitao?
Onda je to definitivno ta varijanta sa peskom i dalje kako je opisanno u linku

Quote:
Prozor; nikako tro ili petkomorni... samo duplo i debelina tih 2 slojeva - PVB laminiranog stakla! neka bude čim bli?e masivnosti zidova!!!
Ako sam dobro razumeo,da bude jedan debeo shtok(koliko je i debljina zida)
sa dva krila koja bi imala po dva stakla,znaci bez komora?

Quote:
To sa kamenom ne znam ?to hoče? da ka?e??
Zidao bi kao quake(studio revolver)-nekih 30cm kamena sa dubokim fugama,slabiji difuzor,ali izuzetno lep trag ostavlja na zvuku(po meni),cuo,video.

Quote:
Debljina zida... daj ti malo skiciraj jer če biti lak?e da se razumije!!!
Sutra cu da se potrudim da to skiciram,znam da nisam bas najbolje objasnio,al se trudim veruj mi

Quote:
Kad sam pisao prije oko zida mislio sam ne?uplji ciglu!!!
Ako je ?uplja onda se puni sa kvarcnim pjeskom, ne betonom, beton je previ?e "inertan" - vi?e se prenose vibracije po cjeloj strukturi.
Taj deo mi je bio jasan,al mi je sigurnije bilo da pitam nekog iz te struke

Quote:
Pod/ zavr?ni sloj mora da bude tvrdi parket, mat lakiran, bez kakve izpod pjene, direktno nalepljen na fini estrih!
Ovaj deo je jasan

Quote:
Ne znam odkuda si ako si iz Srbije i okolo, zbog dodatnih putnih tro?kova, pitaj Boggy-ja, ja sam iz SLO i ako si udaljen računat ču ti putne tro?kove + dnevne tro?kove + dakako savjetovanje.
Hvala puno na ponudi,ali ne verujem da bi moj budzet istrpeo to(posto sam sa juga Srbije)
Cim budem video koliko cu para da imam za sve,svakako cu da ga kontaktiram.(Boggy-ja),ovako mogu bar grubo da izvucem neku racunicu.
Hvala puno za nesebicnu pomoc

Last edited by nik1883; 17-03-2015 at 09:11 PM.
nik1883 is offline   Reply With Quote