Hvala svima, sve je ovo korisno
Istina je da smo za par pesama imali potrebu da dignemo matrice za pola tona ili cak ton Vise se ni ne secam....moguce da je trebalo jos - nasi vokali su svakako neškolovani....
Vezano za koherentnost trudicemo se dalje da li na ovom ili nekom novom materijalu - verujem da su alati dostupni ali pravilna upotreba je ono sto se racuna
Sto se tice energije i odnosa refren strofa i generalno te price to je po meni primarno u glavi slusaoca (ne tvrdim da niste u pravu, neopredeljen sam) - moguce da gresim ali mislim da prava publika koja tome treba da da na "legitimitetu" jeste tamo negde napolju i mnogo je mladja od posetioca na ovom forumu.Ceo taj pristup bolje dobra pesma sa losom produkcijom nego losa pesma sa dobrom produkcijom (najbolje dobra pesma i dobra produkcija

).
Klikeri u dobroj meri odskaču jer je drugi vokal u pitanju - a eto npr jedan član benda je drugom zamerio na "neozbiljnosti" konteksta refrena u odnosu na tekst pesme ali ne i na nacinu "pevanja" (mada smo i to kroz misljenja prijatelja doveli do toga da ima onih koji su na strani pisca texta ili dele stav da je refren neprimeren.....)