Brano, drugačiji su nam zahtevi, pa nam shodno tome trebaju različite stvari...
Korisnici prijavljuju manji CPU load sa C8 naspram starijih verzija. Tipa projekat uradjen u C6, ima veći CPU load u 6ici nego li u C8, nisam još uvek proveravao, čekam na svoju kopiju... ubacili su svašta nesto vezano za performans, više se ni ne sećam...
Plus taj jBridge za Kontakt i ostale veće instrumente, kod mene to nikad nije radilo potpuno dobro, šta više ako odnesem takav projekat na drugo mesto totalno poremećeno očita ovo što je bilo bridžovano, ili ga ne očita uopšte, isto i kad update-ujem Kontakt, horor svaki put.
Off: Koristim i ja klasične grupe naravno, ali kako možeš da simuliraš trimovanje automatizacije kanala koji su dodeljeni jednom VCA faderu ? Imaš vokal, gitaru i lupam violinu, na svakom kanalu vožnju i sad hoćeš da uradiš dodatnu zajedničku vožnju za sve njih bez da poremetiš njihovo doziranje ka FX sendu ? VCA grupa/fader to rešava, zato korisnici kukaju već godinama za tim, pojedini samo zbog toga koriste PT HD jer u Native varijanti nema VCA fadera. Drugo je ako nemaš potrebe za takvim akrobacijama, ja imam
A što se tiče novih pluginova, istina je ovo što kaže Branoy, ovaj novi Waves DBX 160 ili njihov EMI channel strip, mogu da otvorim samo 8 instanci u C5 i bam, nabijem CPU 100%. Paradoksalno mi je što mogu da ih otvorim više u Reaper-u, koji se, barem meni a izgleda da sam izrod, pokazao kao slabiji performer od Cubase-a, to me podseti da moram da proverim kako je u S1.