Moj sud je sledeći:
Ovaj posao ima jedan veliki problem. Taj problem ima najmanju vezu sa kvalitetom opreme. Skupa oprema je relativno dostupna. Čak i kad se nema para za investicije, renta i prijatelji su tu. Sav tehnički deo pada u drugi plan. Evo, sad da me pitaš, sve svoje sveze i opreme i sve što mogu u ovom poslu, a to nije doduše nešto puno, respektabilno jeste, može više uvek, ja prosto ne znam "na kome bih to iskoristio" u potpunosti! Makar free...!
Moj izbor bi svakako bio PT...okruženje, dinamika...ne znam šta...više mi odgovara...iako sada "radim" na CB... Radim jednom godišnje ili koliko...tuga....
Radim freelance, radim radio reklame, voiceover...ali...zaista veliki problem je...jedna mizerija...ispraznost i neostatak
ideja. Ne ovde, to je generalan trend...bezidejnost i zatupljivost...
Prestao sam da "palim opremu"...neka truli...neću da prodam...ali zaista...arčio sam sprave i za gluposti kada vidim trud i želju, radio free kada smatram da vredi, to su sada regionalno poznati bendovi, ali ne kao pravilo, već kad zaista vredi (ono što su prestale da rade institucije, a ja potekao iz njih) ...ali sada ni toga nema...
Malo sam otišao...ali da se vratimo na softver...nema govora o razlikama, postoje razlike u radu, okruženju, ali može se dobiti podjednako dobar rezultat. Stvar je kome koje okruženje više prija za rad, pa na taj način da se dođe do boljitka...eto...