View Single Post
Old 02-03-2015, 08:50 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: ATM 450 Cardioid Condenser Instrument Microphone

Polako šefe...

Ja sam koristio ovaj sjajan mikrofon. Doduše, najčešće na bubnjevima. Prosto je "idealan" za kontra činelu. Može biti odličan overhed takođe.

Mikrofon je prilično širokog spektra upotrebe. Dakle može na svašta i gotovo sigurno, šta god da odlučiš da ozvučiš ovim mikrofonom, on neće "upropastiti" ništa, naprotiv!

Poređenje 450-ke sa sm57 i nije nešto svrsishodno. Prvo, sm57 sam po sebi straaaašno varira od komada do komada. Dakle šmek je tu, ali velike su komadne razlike. Ja još ne mogu da prežalim jedan komad koji mi je "pobegao" pre par godina. Nije normalno kako je dobro radio. Od onda su sve uglavnom muljave i "tupave", no ima dobrih komada po studijima.

Generalno sm 57 ima svoj trip i zvuk i nije za poređenje sa kondenzatorom.

Ono što je bitno, a šta osećam tebe najviše zanima je sledeće:

Nećeš pogrešiti upotrebom ovog mikrofona na bilo čemu. Ostaje pitanje da li je neophodan kao izbor za ozvuku pojačala... Hmm...to moraš probati na svom set-up-u...nema druge.

Ako je za ono što si opisao, "smem da potpišem" da ćeš prilično sličan rezultat dobiti sa AT2020, koji je opet znatno jeftiniji. Doduše nije baš all-round majk kao 450-ka. Ja sam sa 2020 dosta puta dobio sjajne rezultate na pojačalima i to bez ikakve specijalne intervencije kasnije. E zato ga obožavam. Okačen na kablu, visi ispred kone i sve je tu!
Ne kažem da su ta dva mikrofona ista naopako (2020 i 450), ali to je ona razlika u zvuku - dinamika/kondenzarija.
(mislim na sm57 i bilo koji kondenzator)

Opet kažem, probaj pa onda donesi sud...

Bockie is offline   Reply With Quote