Quote:
Originally Posted by Shot
Kad već spominje? vrste kondenzatora, malo podpitanje - koju seriju Nichicona voli??
Ja sam do sad imao posla samo sa VZ koja je po Jim Williamsu najbolji izbor za napajanja...

|
Ja uglavnom koristim MUSE KZ i ES bipolar (oni zeleni).ES su jako specificni i daju jako pufnast zvuk sa gustim i preciznim visokim, medjutim negde legnu neverovatno negde su na granici sterilnog...mada to i nije bas dobra rec.
ELNA silmic2 mi je vec dugo favorite...jako topao i 3d zvuk ....malo sporiji tranzijenti , ali posto sam ga svud gurao malo mi je dosadilo pa sad uglavnom uzimam KZ(nije bas ludilo kao elna , ali je malo brzi).Jasno ti je da su te razlike jako male i nisu bas zahvalne da svoje usi iskusavas na blind testu i slicnim glupostima.....
medjutim ...kad rekapiras 10 istih modula (ja sam to radio sa studerom) , i na svaka dva stavis razlicitu kombinaciju elektrolita ....razliku moze da cuje svako, i svako momentalno percepira sta mu se svidja a sta ne.Panasonic tu odmah padne ispod radara.Brzi je od ELNE , ali grebe malo po visokima i zvuci hladnjikavo.Btw , sto skuplji elektrolit i uopste pasivna komponenta , iz nekog meni nepoznatog razloga treba vise vremena da se "usvira...sagori...sta vec", tako da neces cuti sve bas istog momenta.Ponekad je dobro ceo sklop prosarati sa vise razlicitih brendova elektrolita, cisto da razbije malo sonicnu uniformisanost...ponekad je bolje suprotno.