Quote:
Originally Posted by Shot
TI SI ...... !!!!
Savršeno!!!
wow!
|
Budimo realni....nisam cak ni elektronicar

.
Neve mi je bio ogroman izazov u smislu konstrukcije i wiringa....jako puno crtanja u Corelu i cad-u , i jako puno muke da se sve smesti u frame.
Za one koji ne znaju neve ima 5 kartica (PCB) , 5 edge konektora od kojih svaki ima po 18 pina , jedan 3x24 rotary switch (originalni je Elma , njega ima Era sa foruma u svom 1290/73), dva hallow shaft , i jos jedan rotary switch za hi-pass, 3-4 pota , 3 trafoa , 3 induktora...i ko zna koliko metara zice da bi se sve spojilo.Jako je osetljiv na el.mag. zracenja pa jako puno toga ide sa sheldovanom zicom.Sve to spojiti je zaista pain in the ass , ali to je vintage koncept i, da li zvuci bolje ili gore od modernih varijanti ....je jako diskutabilno , a u sustini nevazno.
Npr. ...moje iskustvo....Panasonic FC elektroliti su mi na dnu lestvice svud osim za psu , jednostavno vishe puta sam ih stavljao na iste module za koje sam koristio i elnu ili nichicon , i nikad mi se nisu svideli, a onda cujem Great River koji je sav napucan bas sa njima (verovatno zbog ok cene) , sve na PCB-u jos i Sowter-i (ciji isto nisam bio fan ) na ulazu i izlazu .....ali preamp izuva.Stavise on je 95 posto klon 1290 , ali specificnim odabirom trafoa i solidnom elektronikom doslo se do preampa koji je vec klasik.
Jednostavno...nema pravila.