View Single Post
Old 15-02-2015, 06:36 PM   #7
nevedsla
Junior Member

Default Re: Samogradnja studijske ezoterije

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Pada mi na pamet jedna fora koja možda ispadne izvrsno.

Kupiš gotovu frontu u Oktava.hr ili LedAudio.hr (maksimirska ili velesajam). Tamo ti ima od Adam Hall-a front panele za cca 50 kn.
Onda to odneseš u neku radionu koja radi pehare i medalje. Oni obično imaju CNC gravirke koje su kompatibilne s nekim vektorskim softverom. Raspitaj se malo tko to ima i koji format softvera primaju. To može ispasti vrlo jeftino.

Ako ideš u neku željezaru da ti režu ploču za frontu, nabit će ti cifru dodatno za bušenje one idiotske rupe za rack šaraf. Ona je elipsasta i teško ju je bušilicama raditi pa će te sigurno ići navlačit da to moraju rezat u CNC-u i zbog toga ti ekstra naplatiti. A ovako kupiš od Adam Halla već gotovu frontu s tom rupom i puca ti...

Fancy varijanta (ali skuplja) je da ideš na aluminijsku frontu koju ti netko izreže (nisam još našao tko to može osim Štritofa) i onda nosiš negdje na eloksiranje pa nakon toga gravuru. Eloksiranje zna ispati jako fancy. Ali opet kažem - ne znam gdje to u zagrebu napraviti...

Osim graviranja, opcija ti je i sitotisak ali on ima visoku početnu cijenu jer se moraju napraviti ta sita za otisak. Odvojeno platiš sito (mrežica) i nakon toga otisak. Isplati se za više primjeraka jer samo otiskivanje onda ispadne užasno jeftino po komadu. Prednost sitotiska je što možeš tražiti bilo koju boju kojom da ti tiskaju (čak i više boja, ali svaka boja je novo sito)
Hvala za info! budem jos odlucio kaj cu kad budem nekaj radio, al budem i stritofa pitao informativno za cijene. Al morat cu ovu tvoju fintu isprobat isto na necemu. Htjeo bi kad skupim para (i znanja) napraviti nekakvu custom 1176icu ili neki drugi comp. sa digitalnim meteringom preko lcd-a, to mi se cini kao brutalan mod.. da u isto vrijeme imam input/output/gr bar grafove. High tech vintage gear xD

Znaci samo jedna stvar mi nije jasna.. ti u biti na obicni crni front panel nasarafis/naljepis dodatnu aluminijsku plocu pa samo nju ofarbas i dodas natpise?

I ovo eloksiranje, jel to powder-coating? Jel to onda struktura boje ko na origigi blackface-u (i ovim purushinim frontovima) koja izgleda ko neki bruseni aluminij?

Last edited by nevedsla; 15-02-2015 at 06:39 PM.
nevedsla is offline   Reply With Quote