View Single Post
Old 04-02-2015, 10:21 PM   #11
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Default Re: Steinberg UR824 - misljenja?

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
da li pri?amo o normalnom TRS linijskom ulazu? meni je de?ko koji se tako?e bavi samogradnjom audiotehnike i koje?ega jo? pohvalio UR22, i prvo ?to sam ga pitao je upravo to - mogu li vezati spoljni preamp na line in, decidno mi je rekao da samo XLR ide na preamp a line input na line gain i line amp.
Svakako se kunu ljudi da ima dosta ozbiljan zvuk, navodno bolji od ff800
Ne ...u tome je i ceo haos sa tom karticom.Trs mu samo dodje kao serijski vezan xlr , verovatno sa bypasovanim phantomom.
Imao sam je na testu nekoliko dana pre par godina , i zvuk je zaista recimo blizi rosseti nego li srednjoj klasi slicnih kartica (RMI i sl.)
AD je blago overhajpovan , verovatno zato sto je konstantno u gainu , i isti sklop sluzi kao linijski i mic pojacivac.Nisam siguran , ali mislim da je ceo ulazni sklop diskretan sto verovatno utice na pozitivni sonicni utisak.
Ali je sve ostalo jako cudnovato , jedini blok koji ne ide kroz preampe je zapravo insert , koji je nebalansiran.
U svakom slucaju definitivno nema bypasa preampa , i bez velikog filozofiranja(bilo je kilometarskih thredova na Gearslutz-u) , to je veliki minus.Jednostavno uvek si u najmanje +10 db njegovog pojacanja , sto je blago receno glupo , jer sustinski prolazis kroz nepotreban gain stageing .Ako ces da bodes direktno micove u njega i da radis recimo tracking bubnja ....tu sija za male pare.Za slanje i vracanje signala , tracking sa externim preampovima, tu je jednostavno hendikepiran.Zasto su to tako izveli i zasto problem koji je spotovan od korisnika milion puta nije resen u novoj verziji kartice....to mi stvarno nije jasno.

Last edited by sasaristic; 04-02-2015 at 10:50 PM.
sasaristic is offline   Reply With Quote