View Single Post
Old 03-02-2015, 10:36 PM   #27
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Koji Mic Neumann

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Bas me je zanimalo da li neko u zemlji ima Global Pre, meni je to jako zanimljivo. Jel si pravio neki shot-out, kako ti zvuci uz ostale mikrofone koje posedujes ?

Pa jesam ga poredio sa Ametystom koji sam imao (standard) i c414.... to su uporedivi (kondenzatori sa velikom membranom..... nedavno sam ga stavljao u jednom studiju i pored U87.....e sad, u kakvom je stanju taj u87, nisam siguran, ali mi je bio prilicno odsecen gore, mada sa onim lepim srednjim..... generalno, iako sam kratko radio, Violet sa gloa pre mi se vise dopao od ponavljam tog komada U87, mada nisam nista mixa sa snimcima, i nemam predstavu kako bi se kasnije ponasali u gomili......
elem..... desavalo mi se da u sred nekih albuma kupim mic..,,kako sa c414 sam presao na Amethyst (kao glavni mic), tako sa amet na VIN67.... morao sam da ponavljam pevanje na novom micu, jer je bila primetna razlika....e sad, ne snima se samo pevanje........i nista tu nije bas tako jednznacno....ali opet mislim da su te promenljive kapsule dobra investicija....telo se nadje polovo, nova kapsula, pa polako