Quote:
Originally Posted by OFF
Kazem, pogledajte malo to, ja imam Violet global pre, sa violet vin 67 glavom, jako to pristojno radi..... a plus sto se za jos oko 500e moze staviti nova glava sa novim karakterom
|
Bas me je zanimalo da li neko u zemlji ima Global Pre, meni je to jako zanimljivo. Jel si pravio neki shot-out, kako ti zvuci uz ostale mikrofone koje posedujes ?
Ja nisam imao prilike da snimam Violetom bilo kojim nista. Ali sam miksao jednu ili cini mi se dve stvari koje su snimljene bile na Amethyst-u (ne znam da li bese Vintage ili Standard) i 2-3 pesme koje su snimane na Black Knight-u koji je jeftiniji mikrofon (~350E).
O Amethyst-u ne vredi trositi reci, to je jednostavno sjajan mikrofon i koliko je Violet dobra firma govori to da sam ja i Black Knight-om fasciniran, tvrdim da za te pare 350 E ne postoji bolji kondenzatorski mikrofon na svetu. Zvuk tog mikrofona vredi mnogo vise, mastan, nije piskav, nema kineske visoke, nije preosetljiv na sibilancu, ma sjajan mikrofon, toliko mi se dopao da sam u fazonu ako ikada budem pripremao atelje za snimanje bendova itd da bih uzeo dva Black Knight-a za overhead-e. A vidim da je i njihov SDC The Finger, prilicno jeftin (280 E), pa bih mozda i njega, mnogo sam malo nasao o iskustvima ljudi sa njim, ali ovi koji ga imaju kazu da kida i da takodje vredi visestruko.