Za projekat koji sad radim (veliki kucni bioskop) smo pravili bass traps.
Crteze mi dao Mr Roger (Quested) pa smo po tome napravili. rekao je da ceo zadni zid u sobi pokrijemo sa ovim broad bass trapovima. Uspeli smo da ubacimo 3 komada - jer ima dvoje vrata i rupa za projektor...
Na parcetu zida koji je sa strana "ogradjen" sirokim letvama je ovcija vunica 5cm, a ispred su okacene dve zavese od gume/felta jedna naspram druge. Guma je napolju...dubina oko 20 cm..
U masi privatnoh bioskoap u kojim sam bio akustike nema - male sobe itd..a bass uvek negde divlja... pogotovo u zadnjem redu! Ovo bi trebalo da regulise to..videcemo kad se sve postavi, i zvucnici itd i malo izmeri itd..
Zasada - dobra razonoda. Bice jos kupovnih 3D difuzora (Auralex, punjeni sa vunicom) i pravljenih absorbera. sve se kachi, tako da moze da se skida/ premesta po potrebi. Treba jos sve da se ofarba u crno...
Raspored sam pravio po sistemu nekog lika koji je poznati home cinema dizajner /akusticar. Napominjem, nije studio nego bioskop i najvaznije je da je zvuk lepo distribuiran i da se dijalozi razumeju a muzika (i bas) "osecaju !!!
Na dnu - kako treba da izgleda kad je gotovo... !!!