View Single Post
Old 25-01-2015, 11:51 PM   #7
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Preporucite dobar film

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
I ja volim sci-fi, međutim, neubedljivu priču ne mogu učiniti efektnom ni odlični glumci, ni perfektna vizualizacija. Film koji si pomenuo, Kontakt, upravo je fantastičan primer dobrog balansa, gde se insistira na jednostavnosti, na tome da sve vreme ima? kontrolu nad radnjom, a opet, nema spora da je su?tina u čistoj fantaziji, i ona ti prosto ne da da bude? miran kada razmi?lja? je li to zaista klasik, jer takav ima? osećaj.
upravo! uzasno me iritira ta tendencija da se filmovi sci-fi zanra, ili neka drama/triller pogotovo zasnovani na teoriji vremena desavaju ko sto ti kazes pali-gasi svetlo, i to toliko da se covek izgubi i u prici i u interesovanju za film... tako me je i onaj film looper odbio jer ti kao posmatrac dogadjaja totalno izgubis kontrolu kad krene zaplet da ni kad se zavrsi film, ne shvatas sta si propustio... sad, dal je do reditelja, ili do scenarija, ja ne znam... mislim da od tih blok bastera samo Nolanovi filmovi meni odgovaraju po tom zapletu, covek ume da rasplete, i inception, i prestiege, i dark knight...
zbog toga u poslednje vreme vrednujem samo one filmove koje te nateraju prosto da ne zelis da se film zavrsi... uglavnom neke avanture ili komedije bez preterane radnje ali sa dobrom poentom...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote