Thread: Api-Neve 312-73
View Single Post
Old 15-01-2015, 08:48 AM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Api-Neve 312-73

Moram da podelim svoje zadovoljstvo sa vama..... konacno sam postao vlasnik jednog vrhunskog uredjaja, malog Frankenstajna ....
Zadovoljsto je vece sto je uredjaj custom rad, i mogao sam da ucestvujem kako u dizajnu tako i malo u fine tuningu zvuka....

Ideja je prvo bila da se uradi 2kanalni Api 312, po originalnoj semi sa 2520 opampom i originalnim trafoima, ali smo se malo zaneli i dosli do sledece sprave koja ima sledece osobine :
trokanalni preamp
2 api kanala
1 neve 1073 kanal (samo bez mid opcije za eq - bilo je fizicki nemoguce spakovati i tu karticu)
na Api kanalima ostavljena mogucnost za drugi opamp (uz 2520) pa se samo prostim prekidacem, u toku rada, moze prebaciti na drugi opamp i dobiti prilicno drugaciji karakter (kod mene stavljen Melkor).....
Di ulazi na sva tri kanala
Line ulaz na Neve (da se malo zamasti linija sa EQom )
eksterno napajanje
paralelni izlazi (sa i bez out trafoa)

Realno se u elektroniku ne razumem, ako sam nesto pogresio ispravice me konstruktor (Sasa Ristic - B.Bird desing), ali sam sonicno dobio izuzetnu spravu........
Iskreno, nisam imao zadovoljstvo da radim nekad sa pravim NEve 1073 (a pitanje je danas i koji je pravi ) , ali sam dobio prilican pomak u odnosu na jako ozbiljan moduj za 500 seriju koji imam (Avedis ma5), koji vazi za jedan od boljih Nivolikih preampa
Attached Images

Last edited by OFF; 16-01-2015 at 09:55 PM.
OFF is offline   Reply With Quote