View Single Post
Old 14-01-2015, 08:15 PM   #5
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: Gde da kupim ovakve drivere za diy zvucnike

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Ako zvucnici imaju LF MF i HF, da li opsezi ova tri zvucnika moraju imati frekvrencije "od-do" ili mogu i da se poklamaju?
E u tome ti je polovina sounda svakog zvučnika! To kad se opsezi preklope i način na koji se preklapaju regulira skretnica. Jednostavno da ka?em, svaki zvučnik ima svoj opseg a onda se taj opseg dodatno regulira high pass i low pass filterima. Oni moraju biti vrhunske kvalitete i uglavnom su kombinacija induktora (ona ogromna zamotana ?ica) i kondenzatora (izgledaju kao valjak). Otvori recimo neki multiband kompresor plugin koji ti nacrta krivulje pa će ti biti jasno kako to izgleda kada se preklapaju.
Googlaj crossover, speaker crossover i slično pa čitaj...

Quote:
I znate li nekoga ko se bavi Diy izradom zvucnika blize, ovaj lika sto sam ja nasao je daleko od mene u Subotici..ali da nije samo stolar, vec da se i razume u austiku
Ja znam da ima u HR forum koji se zove www.diyaudio.com.hr gdje se skupljaju razni hi-fi samograditelji. Ima i u Srbiji sličan forum ali ne znam kako se zove. A vani ih ima svakakvih, ne znam koji je najjači. Tamo malo pro?etaj pa će? sigurno primjetiti tko su "face"...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote