View Single Post
Old 13-01-2015, 08:35 PM   #1
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

Quote:
Originally Posted by hofmann View Post

Nema nikakvog smisla uzeti mikrofon od 1000e ako imas preamp od 150e jer ce onda taj mikrofon zvucati kao neki od 150e i obrnuto naravno (sto kaze bocke)
Ne, ne rekoh to! Pročitaj pažljivo!

Mic od 1000e uvek svira! Na svemu što je ispravno! Sad, možda ne za svih 1000e koliko vredi...ali mikrofon od 150 eur svira kao kanta na svemu!

No, ja bih recimo, uzeo neki mali usb interfejs...a već sam predložio...ili neki ekvivalent, a što da ne i M-audio... Ali bih probao da dobacim do barem AKG-C214...npr...kao donji minimum iole nekog mikrofona...makar i polovan...

E sad, treba isprobati mikrofon!

Evo zašto. Negde 2000.-2001. snimamo Koleta iz Prezira. I u nekoj pesmi nikako da "navrtimo" vokal da prosvira. Dakle, sesija snimanja vokala je u toku. Jednostavno neće da "sedne" u nekakav "raf-miks", već u startu se čuje da je tupavo...nije to to.
Ređamo arsenal Nojmana...sve isto. U svim pesmama mislim da je U67 sve odradio sjajno...ali ova nikako. Čak i 47-ica..."mutava".
Sasvim bezveze, iz nedostatka ideja, Ševa odluči da stavi olešeni RE-20...
...nebo se otvorilo... Sve prosviralo, vokal seo, zvuči "ko kuća"...! Taj dinamički mikrofon je duplo jeftiniji od najjeftinijeg Nojmana. U toj pesmi je jednostavno bolje radio i kraj.
Dakle, treba probati mikrofon, pre kupovine, ima studija, kućnih set-up-ova, pitaj, probaj, potrudi se, plati sat-dva nekog studija ako treba, da saznaš koji tip mikrofona "pristaje" na tvoj glas.

Bockie is offline   Reply With Quote