View Single Post
Old 02-01-2015, 10:25 PM   #10
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Default Re: Enormna Blajsna : Ona i mi

Tehnologija snimanja je bila vrlo jednostavna :

Vokali, gudači i akustična gitara(Ovation CC024) su AKG C414(bar ja to tako pamtim) > API A2D.
Električne gitare(G&L GF/Legacy i tu i tamo Fender Telecaster) su uslikane DI u ff800 i kasnije reampovane(Radial), a lanac je bio Blackstar (model : Pajino pojačalo) > Cascade ribon (model : neki) > API
Čime je tačno uslikan bubanj se ne sećam, ali sam gotovo siguran da su overi išli u API a sve ostalo ili u Presonus ili ff800 direktno.
Bas(Fender JB) je direktno slikan u ff800.
Rhodes i Hammond su NI a klavir je XLN, ali su direktno snimani kao audio jer...me izuzetno mrzi da se maltretiram sa midijem. Lonci, šerpe, kamenčići i staklići su raznorazni kontakt semplovi.

Gudači su slikani pult po pult tj. po dva instrumenta simultano i slikani su mono. Imali smo po dva izvođača u svakoj sekciji ali smo odglumili 8 prvih violina, 6 drugih, 6 viola i 4 violončela.

Gitarsko pojačalo je bilo poseban krug pakla pošto kontrole na njemu gotovo da nisu reagovale čak ni na ekstremno pomeranje levo/desno. Tu sam bio u situaciji da u njihovo ime izaberem da li da bukiraju još jedan dan u studiju i donesemo moje pojačalo ili da snimimo BS i da se sledeći put Paja seti da proveri da li je pojačalo ispravno pre nego što ga donese. Ljudska greška i svakom je moglo da se dogodi, posebno u frci u kojoj je rađeno sve.

Sem korekcije intonacije na gudačima, edita gotovo da nije bilo, osim ako lepljenje dva tejka bubnja i tri tejka glavnog vokala ne računamo kao ozbiljne kozmetičke zahvate. Istina, napravili smo par čudnih rezova na ta dva tejka bubnja jer smo imali raznorazne artefakte u snimku, proizvedene blagim neiskustvom u studiju, a žurili smo, kao što sam već rekao.

Generalno, uzevši u obzir da prvi put snimaju nešto ovih dimenzija, vrlo su se lepo snašli.
VukP is offline   Reply With Quote