Quote:
Originally Posted by Bockie
Sviđa mi se ta neka oprečnost u pesmi.
Sad, svako ko voli muziku, produkciju - interesantno je! No većina ljudi su slu?aoci. Kao slu?aocu meni je falio neki catch...isprekidana je...i kad se desi taj neki vajb...prekinu ga... Ni tekst ni muzika to ne nadome?taju!
Produkcijski je za moj ukus sjajno!
Ima taj suv vokal...da, ali, meni to ne smeta, posle je "omokrio" pa ide nekako sve...
Vi?e mi smeta onaj nedostatak melodičnosti i to ?to nema hajp-vajb, ?ta god...rekoh već...
Ima lo?ije odsviranih i isproduciranih pesama pa te "uhvate'...
Ovde je slučaj da sam je čuo, odu?evio se i nemam ?elju da opet pustim... 
|
meni je "sound" pesme super, stvarno uspe?no istaknute prednosti, i maskirane mane. Naročito mi se dojmi uloga i performans bassa u pesmi. Samo ja sam navikao da pod "produkcijom" ne smatram samo "sound", iako se u dana?nje vreme, od kad mi?evi kolo vode, uglavnom na to i svodi. Zato se ja vi?e i ne potpisujem kao producent na projektima na kojima sam se bavio tehničkim aspektom zvuka - da ne?to bude dobro odsvirano/usnimljeno/smixnao, već samo tamo, gde imam full access svako segmetnu dela.
Tako se de?avalo da kad "produciram" albume, neke pesme lete sa ploče, neke se spajaju, neke stare osve?avaju, nekima se menja tekst, kompozicija i aran?man do mile volje. Takvih albuma sam u ?ivotu ukupno uradio mo?da 3 komada, gde mi je do kraja data sloboda da se time bavim. U svom mom ostalom radu za 10 godina, a tu ima vi?e stotina pesama na nekoliko desetina albuma i mixeva, uglavnom nisam imao tu slobodu, jerbo danas bendovi i artisti sami sebi plaćaju svoje radove, i uglavnom veruju da oni to znaju najbolje, i "odkud ti ideja da ima? pravo da mi sugeri?e? da je moj tekst ili solo glup??"
I dalje, svaki put se iznerviram i čini mi se da nikad neću oguglati na to