Mhm...pa ja sam imao monitore, ne mislim na svoje jeftine B2030A već mogućnost da proverim mikseve i na drugim, skupljim sistemima po studijima u gradu (genelec, tannoy,, dynaudio, pmc itd) i pre nego što sam kupio M50.
M50 sam sasvim slučajno "otkrio", odmah prisvojio i tek vremenom shvatio da kad na njima radim, iz prostog razloga što je većina toga što radim van studija ili live, da sve što uradim zvuči potpuno ujednačeno i ekvivalentno na monitorima.
E sad, kako je situacija išla u pravcu smanjenja prihoda, shvatio sam da mi je dosta dug štap oko kupovine iole ozbiljnog monitoringa, za šta sam sam za sebe siguran da nije dostupno ispod 4 cifre! Ne kažem da nema korektnih kutija ispod toga, ali ne kao "tačka oslonca". I prodao i preostale jeftine kutije koje sam imao. Skontao sam da ih upalim pred sam mixdown (tada "bounce"

) i konstatujem..."da, to je to što sam hteo"... Praktično najveći deo je rađen na sluškama.
U zadnje 3-4 godine
isključivo na sluškama!
Ali ja nisam zagovornik rada na sluškama. Samo tvrdim da
može i savetujem da za iole ozbiljan rad treba dosta novca za monitore. Ako to nije opcija i mogućnost, tvrdim da je daleko pametnije i svrsishodnije imati ovakve sluške, nego tri ili četiri puta skuplje monitore!
Dakle, smem da kažem da je ovo bolja investicija, jer pruža nemerljivo bolje mogućnosti za rad nego bilo koji jeftini monitor. Dakle - čuješ šta radiš!
Ima svojih mana naravno, ali sedi i radi. Suvereno, smem sve što radim da dam bilo kome na emitovanje i bilo gde, jer imam kontrolu nad zvučnom slikom i siguran sam u to!
Pošto ih hvalim "na sva usta", samo da ne ispadne da im dajem "mitske osobine", ja sam ekonomista, shvatite me, za svoju cenu daju mnogo više od iznosa fiskalnog računa! Pravi work-horse koji ne izneveri, jeftino i pouzdano! Najbolji opis svakog best-sellera!