View Single Post
Old 27-12-2014, 12:39 AM   #15
Darsus
Member

Default Re: Beats by dr. Dre-studio

Posto smo pricali o izrazenom low endu na ovim slusalicama, mozda je najadekvantije da ovde napisem nesto o jednom iskustvu.

Citao sam dosta preporuka na netu za miksanje na cuvenim KOSS Portapro i KSC75 slusalicama (imaju gotovo identican zvuk), koje mozda nisu ni priblizno skupe kao ostale, i malo manje detaljne, ali su fenomenalne slusalice. Svuda sam procitao da je bass na njima jako izrazen sto mi je bilo malo cudno, s obzirom da svi preporucuju za slusalice, kao i za monitore, sto ravniji frekventni odziv. Nasao sam KSC75 i resio da probam. Low end jeste bio naglaseniji i mislio sam da necu imati sanse nista ljudski da smiksam na njima... ali gle cuda, zapanjio sam se koliko se sve dobro translate-ovalo na zvucnike i ostale slusalice! Nekako, tek sam sa izrazenim low endom uspeo da dobijem realnu orijentaciju o bubnjevima i generalno celom stage-u. Ovo je samo moja pretpostavka, ali mozda gresim, da je za miksanje na slusalicama zapravo dobro da nisu ravne, vec imaju malo izrazeniji low end. Masa ljudi hvali Audio Technica ath-m50, Beyer dynamic dt990, pa i pomenute KOSS modele, i bez obzira na vec pomenutu karakteristiku, ni kod koga nisam cuo anemican miks, za razliku od miksa radjenog na zvucnicima sa prejakim bass-om.

Zakljucak: Naravno, ne mislim na toliko napucan bass kao na beats sluskama, ali generalno gledano, mozda uopste nije lose koristiti slusalice sa izrazenim bass-om za miksanje, kao sto sam mislio nekada.
Darsus is offline   Reply With Quote