View Single Post
Old 06-12-2014, 08:45 PM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Izbor mikrofona za bubnjeve..

Osvrnuo sam se i na studijski rad sa ovakvim uslovima.

Ovo je sekcija za "live" pa sam u tom smislu dao savet i stojim pri tome i dalje.

Obrazločiću odgovor.

"Čikam" i ostale da urade isto. Da unesemo malo dinamike u forum....

Čim čovek pita ono što pita, znači da je u pitanju tezga..."malog kapaciteta"...i zarade...

Moja je želja, uvek i na svakom mestu - Bolji zvuk!

Od ponuđenog...u smislu opreme...NIJEDAN mikrofon nije sposoban da iznese ni približne frekvencije bas bubnja osim B1.

Na koji način će to B1 da uradi, već sam objasnio. Da je to idealno - daleko od toga.
Ali to, i malo veštine sluha može da proizvede nešto više od - sranje!

U datim okolnostima, možemo da ozvučimo "room" koji svakako postoji i bez mikrofona, i dobijemo nekakvu sliku, kroz prizmu jednog mikrofona - dakle mono. Dakle smeće!

Čovek čitajući ovo može da dođe u dilemu da li da ozvuči kick sa nekim od mikrofona iz spiska koji nije B1 (koji je đubre neopevano) i da nešto dobije.

Dobiće smeće svakako.

Ali, u predlogu koji dajem, a ja znam zašto to kažem, ovako bar ima kick.

Dakle "udara u grudi" - narodski rečeno!
Ako ima znanja da uradi potonje radnje.

Dakle tvrdim za ono što sam predložio, da ako se uradi i kasnije EQ za kick postavi na "školski" način ("oštra rupa" na oko 200-300Hz) može da se dobije pošten "beat".

Drugi mikrofoni to ne mogu. Opet tvrdim da je tako, empirijski. Bavim se time, znam to.

Svako mišljenje da beta ili sm 57-8-9 može na kick...

...zaista ne želim da gubim vreme sa notornim glupostima. Neka nisam u pravu, ali jednostavno - tako ne razmišljam! Eto, ja sam kriv.

Ovo je jedini način da dobijemo upotrebljivu - možda i najvažniju stvar iz ritam sekcije - kick!

Bockie is offline   Reply With Quote