Nema za?to.
Najpametnije da.
Iz vlastitih izkustava oko malenih prostorija a tih je najvi?e u dana?nje vrijeme, dosta je problema da su modalen frekvencije tako blizu, da se u biti podvajaju i/ ili polovično podvajaju (recimo 5m ?irina i visina 2.5m i slično).
Ti ima? kontrolnu oko slabih 48m3 (imao sam posla i sa manjim od 27m3 pa sam dobio veoma dobar rezultat) i slično slabih proporcija i ide.
... npr. početkom ove godine sam imao problem sa betonskom prostorijom koja je imala 3.6m X 3.6m (kvadratni prerez - potpuno dupliranje modalnih f.) X 2.6m i toliko sam morao da se potrudim i da oduzmem prostoru volumen na 2,8m X 2,6m X 2,3m (oko 50% oduzeto) ali na kraju se isplatilo, mo?e da slu?a u skrajno maloj prostoriji na midfield zvučnike na midfield sistemu, dodano ba? pre dobar tjedan jo? dva sub-a i odlični rezultati.
Jo? veči je problem/pritisak ako ti takvu muku zada neki referentni svetski producent

Neke fotke ima? na mojem profilu:
https://www.facebook.com/NenadLP
Recimo da jedan iskusan iz akustike radi na takvom projektu bri?no cca. 14 dana, ne mogu ti dati neke univerzalne smjernice ali neke mogu:
- mora? da odradi? odličan bas traping, znači u takvom malom prostoru membranski absorberi i preko porozni a difuzori preko po pameti, nekoliko je računanja i potrebnog podosta predznanja i iskustva ali ide;
- odr?i simetriju gledanja u vokal booth, ako mo?e?/ ima? para daj umjesto vrata i prozora samo vrata sa prozorom na sredinu;
- sve prozore i vrata napravi čim bli?e masoj pregrada, ne zaboravi na dihtovanje... - ako u masivni zid napravi? rupu, nisi napravio ne?to pametno, to če doveliko povečati soundproofing među prostorima i izvana;
Dobro odradi, dr?im pesnice!