Thread: koliko cesto
View Single Post
Old 26-11-2014, 06:23 PM   #7
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: koliko cesto

nekad se desi da je marketing, a nekad se desi da stvarno LAZU (iako je to gruba rec)... elem, uglavnom sam nailazio na klipove u stilu mit bastersa za uredjaje koje sam uzimao ili planirao da uzmem... specifikacije svasta navode ali nekad nije bas tako... kao sto recimo kazu da neki auto ubrzava 0-100 za 3,4 sec, a u realnim uslovima pa i na trkackoj stazi sa gumama i svim elementima ne moze ispod 4 nikako... sve je u cilju bazdarenja... npr kad pogledate one grafikone mikrofonske itd, to sve ravno da ravnije ne moze biti, kad bi se stavilo na merni uredjaj frekvencije razbacane na sve strane...
a evo za primer jedna sarena lazha, pre nekog vremena mi uleti onaj vec famozni maximajzer od BBEa 802 i posle sat vremena cackanja po netu itd da li uopste vredi, naidjem na klip u kome je jasno objasnjeno da u teh. specifikaciji i na sajtu stoji da je uredjaj dok ne radi u pravom hardverskom bypass modu... znaci dok nije in-ovan, ne menja signal, ne utice na sum itd... sto se ispostavilo da je apsolutna laz. dakle dobijes uredjaj koji dok je u lancu i ako je iskljucen obara sve frek ispod 130hz. kao low-cut i cak okrece fazu... onog trenutka kad ukljucis uredjaj se sve te frekvencije vrate, sto ljudi tumace kao "wauuu prosviralo sve , radi kao sat, one-button-mastering" itd... i to me je automatski razocaralo i u firmu i u nabavku istog (za smesne pare)...
tako da na tvoje pitanje ~koliko cesto~ firme lazu, skrivaju, zaobilaze itd, moj odgovor je malo cesce nego sto bi mi svi zeleli...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote