Thread: Microlab B73?
View Single Post
Old 15-11-2014, 09:04 AM   #19
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Microlab B73?

@ Granata

Šta je to "dinamika" kod slušalica? Pitam, želim da naučim...

@ Darsus

Vidi, teoretski, na svakom zvučniku može da se radi.
Opet ja volim poređenje, radi lepšeg shvatanja:
Može i kolor film da se montira na crno-belom ekranu. Teoretski može. Neki ludak, ako dovoljno dugo uči nijanse sive, može to da radi.

Ne postoji savršen i tačan zvučnik. Makar koštao 100 miliona nečega. Stvar je koliko ćeš čega čuti. I to se ne odnosi samo na frekventni spektar, već na gomilu drugih stvari.

Znam npr član Mogli je vrlo pristojno radio neke svoje stvari na nekim potpuno...ne znam koji su zvučnici...ali neki krš...pa opet čovek uradi sjajno. Smem i za sebe da kažem da bar korektno radim na jeftinom izvoru zvuka.

Nije samo stvar komoditeta i nečije frustracije da ima skup monitoring. Stvar se može uraditi korektno ili sasvim pristojno na jeftinom , ali za neki iole dobar, dosta bolji od "korektan" zvuk, mora se zaista čuti šta se radi...a ne kompenzovati ono što ne čuješ ili čuješ izmenjeno...

Pošto sad smem opet da kažem da radim u trgovini, da sam se naslušao jako puno toga, dešava se povremeno da proizvođači izbace neke uređaje u nižem cenovnom rangu...recimo da bi skrenuli pažnju na sebe kod određene "publike", i mislim da je mali lsr305 upravo takav. Pa i 308...!

Prvo sledeće što mi pada na pamet a da radi relativno slično u odnosu na 305 je recimo Adam a5x...samo što je 1 komad skuplji od para 305-ica!

Bockie is offline   Reply With Quote