@darsus evo ja sam imao microlab kao i mnoge druge jeftinije zvucnike, a i zbog posla stalno nailazim na nove i stare kutije i do sad sam se naslusao boga oca...od ovih novih jbl-a 305 pa sve nazad do urei 809-ke

pa ajd malo da ti rascistim misli...
ti novi microlab b73 i slicni nisu namenjeni nekoj profi upotrebi, mislim da kod njih vise vredi cenovno izgled i drvo nego drajveri i trafo unutra. a i nije to onaj stari microlab solo2 i 3 koji je koliko toliko zvucao na nesto...namenjeni su desktop racunarima slicno kao i genius itd tako da ako planiras nesto ozbiljno da mixas sanse da ti mix izadje predobro su 1posto sa tendencijom da vremenom porastu posto ce ti se uvo priviknuti na greske ako me razumes...
da ti pricam u detalje kako se cuju solo serija i ostali itd mislim da nema smisla jer kao sto ti je neko od ostalih naveo nema tu nesto sto je toliko drasticno razlicito u odnosu na nesto drugo da bi se uopste i diskutovalo na forumu, a i jos manje da prebijas glavu od zid dal da uzmem ovo il da uzmem ono kao da ce to iz temelja da promeni buducnost

sve je to negde isto...
po meni ako mogu nekako u sirem smislu da ti predstavim, razlika izmedju 20-100 eura u kutijama je nekih 5 posto mozda... razlika u kutijama izmedju 100 i 250 je nekih vec 10-15posto... razlika u kutijama od 250-1000e je vec debela. glupo sto se vezujem za cene jer nije to neka instanca ali drugacije ne znam da ti objasnim
dakle, da ne bi trosili reci, iz najbolje namere ti savetujem, ako nemas veci budzet uzmi za pocetak te, ili bilo koje kutije, jer realno za te pare imas preveliki izbor a premale razlike...naravno sigurno bi ti bolje bilo da imas i neke malo kvalitetnije slusalice pa da koriscenjem oba nekako povecas sanse da ti mix ispadne dobar (ono sto sam ti rekao da ima tendenciju vremenom da se poboljsa)... eto nadam se da si shvatio i da sam ti pomogo...