Evo i ja da se ukuljučim
Ostajem kod svog saveta da počne? da radi? kao ?egrt (u početku kuvač kafe i donosilac bureka

) kod nekog u studiju. Bilo bi dobro da je to producent iz "stare garde", tj .da ima miksetu i hardver. Tako će? naučiti osnove routinga i celokupan analogni workflow. Ta stara garda ponekad nije ispratila savremene digitalne trendove ali ti to i ne treba, jer se mo?e naučiti preko neta. Međutim oni imaju ono najbitnije: znaju da postave zdrav miks! Neka ti taj producent dozvoli, kako vreme prolazi, da ozvuči? bubanj, gitarska pojačala, da postavi? miks itd. Ovo ti je nabolja ?kola.
?to se tiče sujete oko preno?enja znanja, uglavnom se sla?em sa Moricom. Ja ću, recimo, vrlo rado objasniti nekom ?ta je paralelna kompresija ali neću odati način na koji je ja radim jer je to neki moj
signature! Kako ja imam svoj signature, tako i ti treba da
razvije? svoj jer ako svi budemo radili isto neće biti kvalitativne razlike među nama. Dakle, ok je da ti neko objasni značenje termina ali nije ok tra?iti da ti neko odaje svoj način produciranja pesme jer je to neka vrsta intelektualne svojine. Sve ono na čemu počiva ime nekog velikog producenta je u stvari ono ?to je on razvijao i po čemu je prepoznatljiv, svakako ne ne?to ?to je naučio u SAE.
Kao i u ?ivotu, ?kola će te naučiti obrazovanju a iskustvo da bude? svoj.