Pa uradio sam puno istrazivanja sto se monitora u tom cenovnom rangu tice, i skupljam pare vec neko vreme, ali s obzirom da planiram da izdam masu stvari koje imam, iako se produkcijom bavim kao hobijem, voleo bih u skorije vreme da to uradim posto mi je stvarno muka vise da mi pesme stoje na kompu, a troskova je sve vise iz dana u dan, zato mislim da je najbolje da uzmem nove slusalice i par zvucnika koji ce mi sluziti za referenciranje. Sa druge strane, stan u kome trenutno zivim je ocajan sto se akusticnosti tice, sto je jos jedan minus za monitore.
Sto se tice mog manjka znanja da li nesto fali zvucniku, znam dobro da cujem da li je zvucnik ravan, da li ima V shape, da li mu fali low end itd. ovo se odnosilo na to da nikada nisam cuo Solo 2, tako da ne znam da li nesto fali zvucniku u smislu da je otvaran itd. Mogu naravno kao i vecina da prepoznam ako je produvao ili tome slicno, ali generalno, kao sto vec rekoh, nemam dovoljno iskustva da bih cuo da li je toliki period koriscenja uticao na zvucnike ili je nesto menjano u njima. Opet, mozda kada bih imao referencu, kao sto sam napomenuo (drugi par Solo 2), ali nemam. (jedan od razloga zasto sam zaobisao i kupovinu polovnih monitora)
Nadam se da sam sad bio jasniji.