Postovani clanovi foruma, procitao sam ove komentare ali nisam imao vremena da odgovorim, ali me je doticni gospodin preduhitrio pa je napisao skoro sve sto ja mislim

Naravno da nisam ljut ni uvredjen jer sam od samog starta (od kako sam postao clan) shvatio da sa moderatorima "nema sale" jer cim si u necemu pocetnik, po njima, treba da se manes toga jer "za to treba puno vremena i truda".
Po profesiji sam magistar violine, radim u skoli, u simfonijskom orkestru i u operskom orkestru tako da veoma dobro znam sta znaci kada neko nesto treba temeljno da radi i koliko vremena treba da se posveti jednom poslu pa makar to bilo i produkcija.
Kada sam se uclanio na ovaj forum bio sam student 2 godine Akademije Umetnosti i vec sam se tada zanimao za mikrofone, miksete, snimanja... Video sam da na pocetku nista ne znam vodio sam se ovim forumom gde su rekli ( meni ili nekom drugom clanu ) da treba vremena ili da ces vremenom skontati.
Na pocetku nisam znao ni sta je preamp ni converter ni pop shield ni lampa ni membrana ni ekvilajzer ni kompresor ni gate ni limiter...Vremenom sam stvarno to naucio sa ovog foruma ili nekih drugih. Posle nekoliko godina ucenja smatrao sam da mogu da skupim hrabrosti da pozovem ceo okestar u svoj mali studio gde bih mogao da nasnimim svoju prvu pesmu. ( pre toga sam snimao orkestar u raznim studijima jer sam pored svega sto radim i dirigent). Snimao sam jednog po jednog dok na kraju nisam napravio 32 kanala, na kraju sam snimio vokal i sve je to lepo ispalo. Medjutim, kome god sam pustio snimak rekli su da zvuci kao da je snimljeno u Studiju M u NS. Posto je u pitanju malo specifican zanr muzike nisam zadovoljan snimcima koji su napravljeni u Studiju M. Samo da budem jasan, ja ne mislim da ljudi u Radiju ne znaju svoj posao niti da moj snimak zvuci kao u studiju M, stavise mislim da su ljudi u Radiju veliki prfesionalci i da odlicno rade svoj posao. ( da me posle neko ne bi napao da pljujem po svojim prijateljima)
Zeleo bih da moj snimak zvuci kao snimci iz Kisinjeva...
Upoznao sam skoro jednog momka iz Kisinjeva koji je napravio svoj studio i preslusao sam njgove snimke i jako mi se svidjaju....Danima ga gnjavim i objasnjava mi u kratkim crtama, ali vidim da nece bas sve da mi otkrije, pa sam prestao da pisem.
Kao sto rekoh, radim u skoli i imam jako dobre ucenike i ni u jednom trenutku nisam sakrio ni jednu caku ili foru od njih, sve sto znam sve im govorim kako bi bili bolji i sto brze napredovali i daj Boze da budu bolji od mene. Zato sam resio da postavim pitanje da li postoji neki kurs ili skola ili casovi gde bih mogao da pitam sve sto me interesuje i da dobijem odgovor na to pitanje i naravno da platim za taj odgovor. Jer nije niko duzan da mene primi u kucu ili studio a da nema nikakvu zaradu.
Sto se foruma tice, nikada nisam bio uvredjen, stavise puno sam stvari naucio i tu prostoriju koju sam napravio (akusticki doterao) nikada ne bih uspeo bez ovog foruma. Ali sam iznenadjen cinjenicom da svi hoce da mi daju savete za zivotni put a ne za pitanje koje ja postavim. Filozofski odgovori koje dobijam ponekad me nerviraju ali to je verovatno zbog nadimka STUDENT pa ljudi kontaju da jos nisam izabrao svoj zivotni put.
Sada ce me verovatno neko pitati: Ako sve to radim, zasto hocu da se bavim i snimanjem kad mi dobro ide i bez toga? Odgovor je : zato sto jako volim to i spreman sam da naucim, ako ne danas sutra, ako ne sutra kad tad.
Sto se miksete, preampa, mikrofona tice. Imam tetku u americi i svaki dan licitiram i pratim ebay, a od 2009 imam pay pal....pa onda kupujem stvari i ona mi donese kada dodje jednom godisnje, pa sam presonusovu miksetu kupio za 600$ i golden Age preamp za 100% i UA 610 solo za 450$. Juce sam kupio nov Rode K2 za 330$.
Tako da i dalje stoji pitanje... da li bi mi neko dao casove produkcije jer na kurseve ne mogu da idem zbog obaveza koje imam? Pozdrav