View Single Post
Old 11-11-2014, 09:27 AM   #12
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Potrebni privatni casovi produkcije

Dakle, dobijem sledeći PM (objaviću deo, bitan za forum, jer je ipak PM, sklonjeni su delovi upućeni meni lično i za moje saznanje), i pozivam člana da se predstavi slobodno posle...

Quote:
Hteo sam nesto da prodiskutujem s tobom izvini ako te smaram ali bolje ovako na prajvat, zato sam hteo da napisem, nije da nikog branim ili nesto, gledam ko posmatrac kome je zaista stalo za ovaj forum jer stvarno moze da mnogo toga da ponudi...i svaki dan sam ovde i ispratim sve i volim da pomazem ovim mladjima ili mladjima u poslu...
ali jedno mi je zapalo za oko, a to je da obicno ljudi krenu bez ikakve osnove nekog da napadaju ili nekom da sude a kao moderatori mislim da ne bi trebali jer time ne pomazu mnogo... tebi iskreno kazem svaki tvoj post debelo procitam dvaput sto se kaze i stvarno objasnis sve lepo, ali sam hteo svima da skrenem paznju, da se post nalazi u sekciji kupujem trazim i da je covek (za koga mnogi misle da je decko iliti nackli i stim predrasudama krecu da mu pricaju) lepo rekao u oglasu potrebni su mi casovi produkcije da bi naucio neke stvari koje ne znam. tacka. znaci nit je pitao za savet niti za misljenja niti da mu neko prica kako je to bilo nekad i to sve, samo je trazio preporuku ili nekog ko bi reko evo ja cu ti pomoci cena je ta i ta. i onda krece diskriminacija... mislim to je stvarno na nivou trolovanja...
... ili mozda ne zeli nista od onoga sto smo mi prolazili nego jednostavno zeli da plati i da mu neko kaze evo decko ovo je daw ovo ti je rec dugme hvala dovoljno mi je... nadam se da me razumes sta hocu da kazem
recimo kad bi neko doso i pitao ljudi placam nekog da mi pomogne malo oko fotosopa i fotoaparata da naucim neke osnove placam po potrebi, ja mislim da bi vecina rekla ej ja znam tog i tog ili daj ja cu za tu cenu... zasto ima potrebe da neko u toj situaciji krene sa eee u moje vreme filmovi pa tecnosti pa crvene sobe, pa u milano po aparate, itd, ali ovde posto je produkcija gde svi ubacujemo svoj ego i kroz sta smo sve prosli svi ribamo decka eee u moje vreme pa sve to... zasto bi on to morao da slusa, kao da svi sve moraju da znaju i ako ne znaju onda su nadrljali i svi ga pitaju prvo je pitanje jel znas sta hoces? a on u jednoj recenici napisao sta hoce, kratko i jasno, u sekciji oglasa trazim to i to da platim nekom produkciju da me nauci ono sto ne znam...na kraju ispade, kao u onom vicu kad dodje "evo gospodjo, za ovakvo g... mi treba toalet papir" ko kad bi sad neko postavio kupujem opel vektru karavan i krenu pitanja jel znas ti sta oces u moje vreme ja upalim tristacja i tako to...
mislim od svih ti si dao najkonstruktivniji odgovor, i ne boj se ne siris defetizam on je vec ko grip zavladao, ali stvarno ne vidim potrebu za tim... nit ga znam nit ga branim to je samo jedan slucaj u mnogo koje sam primetio, i ja vidis nekad krenem svasta da pisem sta mi je na umu, nadam se da ne zameras, kapiram sve sta bi mi reko al eto morah nekom da kazem...
Prvo, čovek je dobio niz predloga šta da radi. Forma zadovoljena.

Način na koji ih je dobio...eh...pa dobro, vektre, tristaći...i ovo je negde posao koji objedinjuje umetnost (jer svaki deo ima ličan pečat i želju da se kod publike izazove neko osećanje) i sa druge strane zanat, jer zahteva učenje koje podrazumeva stalno sticanje novog iskustva.

Opet ja sa primerima......ali zamislite kako bi bilo da neko uđe u kafanu i pita kako da napravi dobar konjak? Ili u hirušku salu i pita kako da "sredi srce"...? Ne poredim ta zanimanja ali samo princip situacije...

Verujem da bi slično prošao.

SVI smo imali to pitnje u glavi. Slovom i brojem - SVI. Čovek nije pitao ništa loše. Samo, sumnjam da je ikom palo na pamet da to tako pita.

Dakle, da bi postavio bilo koje od tih pitanja, to podrazumeva niz drugih znanja i radnji, pa se ostavlja utisak nipodaštavanja, jednodimenzionalnog, plitkog shvatanja zanimanja i želje za nekakvim "instant" rešenjem. A ljudi se polomili da dođu do znanja. Krpili dupe, sekli uši.

Ne osuđujem sada člana Student, nije jedini, nije ni isključivo važan za ovu diskusiju, dosta ljudi danas ovako razmišlja, ali sve češće "ima muda" da ovako prospe pitanje. Naročito nakon niza zaista bazičnih pitanja (a pratimo forum).Čovek je pre dve godine kupio mixer i počeo da uređuje neki prostor za snimanje. Verovatno ima nekog iskustva. Ok.

Mene lično, sve to manje pogađa, samo me jedna stvar kopka. Imam utisak nedostatka želje, strasti, gladi...! Možda i sām delom snosim krivicu što tako razmišljam, jer kao što rekoh, muzika je danas nešto što posluži kao zvono na smartfonu 4 dana i onda se zvonjava zameni novom.

Možda i teatralizujem, ali zaboga, pa evo ceo forum, gigabajti slika, teksta, objašnjenja, kanala za vežbu, iskustava, pa i ovakvih "napičkavanja", sve totalno FREE, na "usluzi i volju" svima diljem X-U.

Hehe, ok, naleteo je na malo oštriju reakciju, no nije bilo loše namere. A to je jako važno.

Bockie is offline   Reply With Quote