View Single Post
Old 28-10-2014, 07:04 PM   #9
Darsus
Member

Default Re: Problem u mono preslu?avanju

Vidim da je tema stara, ali mozda mogu da pomognem.

Radim elektroniku, pretezno drum n bass, tako da ne snimam i retko panujem bilo sta, samim tim i nisam imao slicnih problema, ali mi je jako bitno da dobro zvuci kada je mono. Arthur je rekao (a i puno veca imena, tipa Dave Pensado zagovara to) da je mono mrtav, sto je daleko od istine. Sve sto cujes u klubovima, marketima, stanicama, na telefonima itd uglavnom je mono ozvucenje, tako da je jako, jako bitno.

Prvi savet, kao sto je Rhino rekao, proveri sintove solo da li su vec out of phase. Kada je sirenje sintova u pitanju, klasican ping pong delay ne stvara puno phase cancellation-a, a najbolje se pokazao u mom slucaju Waves PS22 Spread Stereo, drugaciji, ali po meni i bolji od S1. Malkice utice na zvuk, ali ne menja mono.

Drugi, ovaj trik koriste mnogi, pokusaj da uradis mix od nule u mono-u, i tek kada dodjes do odredjene tacke prebaci u stereo i dodatno tweak-uj sta treba.

Ovaj plug in sam video odavno, procitao sam dosta lepih reci, nikada nisam koristio, ali verujem da moze da pomogne.

Waves InPhase

"The ultimate phase correction plugin for phase shift treatment, phase alignment and complex phase manipulation tasks, InPhase is the tool for all phasing issues."

http://www.waves.com/plugins/inphase...-using-inphase

Last edited by Darsus; 28-10-2014 at 07:08 PM.
Darsus is offline   Reply With Quote