View Single Post
Old 23-10-2014, 12:51 AM   #1
milooskv
Junior Member

Smile Pomoć pri izboru zvučne kartice

Kao ?to sam naslov ka?e, potrebna mi je pomoć pri odabiru zvučne kartice.
Trenutno koristim integrisanu zvučnu, čijim zvukom nisam ba? zadovoljan, i hteo bih da pazarim neku polovnu zvučnu karticu, koja bi mi slu?ila isključivo za slu?anje muzike. Od slu?ne opreme koristim prvenstveno slu?alice AKG hsd171 (verzija K171 sa mikrofonom) i muzički stub Panasonic SA-AK300. ?to se drajvera tiče, potrebna mi je zvučna koja će raditi na Windows 8.1 x64.

Gledajući ponudu iz oglasa, a shodno bud?etu koji sam namenio za kupovinu (do 20?), izbor sam suzio na sledeće modele:

1. Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS (SB0350)
2. Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Gold (SB0350)
3. Creative Sound Blaster Audigy 4 (SB0610)
4. Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer (SB0730)
5. Creative Sound Blaster Xtreme fidelity (SB0790)
6. ASUS Xonar DG

Prema specifikacijama mogu da zaključim koji je najoptimalniji izbor, ali me zanima kako su se ove kartice pokazale u praksi. Najvi?e bi mi značilo iskustvo nekoga ko je probao dva ili vi?e od gore navedenih modela, pa da mo?e da mi ka?e koje su prednosti, a koje mane tih kartica. Ukoliko neko ima neki drugi predlog za kupovinu, a da je u ovom cenovnom rangu, mo?e slobodno da ga iznese.
Napomenuo bih da mi je najbitnija stavka pri odabiru kvalitet zvuka na izlazu, eventualno snaga izlaza, po?to dosta koristim slu?alice.

Pozdrav!
milooskv is offline   Reply With Quote