Quote:
Originally Posted by MonoMachine
 Dobio sam akai s3000xl, nazalost bez efekt boarda, ali eto, nije za bacanje. Pokusavam da ga teram da radi vise kao synth, ali saveta i trikova nikad dosta. Koristio sam fasttracker u mladosti, tako da znam kako da od jako malog sempla "isfoliram" zvuk donekle. Ima pisljivih 32 mb rama, nisam jos uvek uspeo da ga napunim do kraja
Ne jurim neke realne akusticne zvukove, vise volim da "droniram" i "pustam kojesta" u pozadini ( kako to gitaristi oslove ).
Totalno je drugaciji workflow od softverskih semplera, mada mi se desi da sednem za spravu, skuvam kafu i prodje 5 sati
Kakva bi literatura, sem sedi i eksperimentisi bila pozeljna da se bacim na citanje? Ko ima neke savete i trikove nek napise.
Za sad koristim flopi ( nekro trve kvlt crni mjetal ) planiram da stavim hdd unutra, ili ako flash emulator pojeftini to.
|
Kad se Akai S3000 pojavio..jedva da je bilo interneta..nije bilo foruma po sistemu "kako ovo i kako ono..?" i nije bilo milion magazina i tutorijala (kao sada) za sve sto coveu padne na pamet.
Moj savet - nadji (ako vec nemas) originalni manual i provali kako sve radi. Nije neka nauka, ali ima svoj fazon rada...
Ja sam svojevremeno imao 2 x S3000CD (sa ugradjenim CD Rom -om) i Akai S-6000 i i koristio sam sva tri u isto vreme (nisam imao audio na kompu, samo MIDI) i bogami jako puno sam radio tako.
Interni i externi diskovi i vozi...
Jedan je bio samo za vokale - sve iseckano i podeljeno po dirkama ostali za bubnjeve, loops i ostale zezalice..
Jako puno muzike je uradjeno sa njim...e sad koliko je
danas to bitno i korisno,pored soft samplera..?