View Single Post
Old 15-10-2014, 10:49 PM   #16
akordeonista
Senior Member

Default Re: Preporuka za wireless mikrofon

Sto se tice Audix-a, nisam imao prilike ovde ni da vidim bezicni, ne znam da li ga iko i ima. A sto se tice Bete, nju mozes da zavrnes na bilo koju Shure rucku i radice.

Pitanje u vezi Gaina, pretpostavljam da mislis na fejder za pojacavanje (na kanalu miksera) jer u suprotnom ne shvatam sta znaci "osetno više gaina pre mikrofonije"? Gain ces na bilo kom mikrofonu podesiti isto - malo ispod granice gde pocinje da klipuje i neces ga vise dirati u toku svirke vec ces na klizacu pojacavati ili smanjivati mikrofon. Ono sto sam pisao u vezi definicije tona je jako bitno jer tu dobijas tih par decibela "prostora" u odnosu na slabije sisteme. Problem losih sistema je taj sto su mutni i nedefinisani pa je mikrofon potrebno vise pojacati kako bi se "probio" kroz svirku a samim tim postoji veca mogucnost za mikrofoniju, brumove i slicne pojave.

Poslusaj me i nadji od nekoga (pozajmi ili iznajmi ako ne mozes drugacije) U4D ili Ur4D sistem i probaj sa njim da odradis svirku. Kad ih uporedis bice ti sve jasno!

Last edited by akordeonista; 15-10-2014 at 11:04 PM.
akordeonista is offline   Reply With Quote