Quote:
Originally Posted by akordeonista
...Beta 58 glava se koristi i na PG, PGX i na UR4D sistemima a razlika izmedju prva dva i ovog poslednjeg je ogromna (i u kvalitetu i u ceni)! Ne znam na kom sistemu radis ali ako je neki jeftiniji (tipa PGX i sl.) probaj neki skuplji sistem, tipa ULX, U4D, UR4D.
Mnogi muzicari ne obracaju uopste paznju na odabir wireless sistema misleci da je sve to isto pa silne pare daju za skuplje mikrofonske glave a glavni problem je ustvari sam prenos signala! Dzabe je najskuplja mikrofonska glava, kada je prikljucena na jeftin wireless sistem ona ne moze da pruzi ono za sta je predvidjena!....
|
Upravo o Beti 58 sam pisao u prvoj gore navedenoj recenici a vidim da pravis gresku kada Shure bezicne sisteme nazivas "wireless Beta 58". Beta 58 je samo mikrofonska glava a sistemi su razliciti, kako cenovno tako i kvalitativno, pa veoma razlicito i rade te se ne moze tako generalno govoriti "wireless Beta 58".
U celoj prici oko bezicnih sistema je mnogo vazniji sam sistem nego mikrofonska glava jer ce i najbolja glava zvucati lose na losem wireless sistemu! Pomenuta
Beta 58 ne radi isto na PGX i Ur4D sistemu! Te razlike se ogledaju najpre u cistoci i definiciji tona. Na Ur4D sistemu je ton jasniji, cistiji, kristalniji i bolje se probija kroz mix pa nije ni potrebno pojacavati ga koliko i neki jeftiniji sistem (tipa PGX i sl.) da bi se ton cuo i bio razumljiv u svirci. Samim tim, nije ti potrebno to "malo vise Gaina" jer se sve cuje i razumljivo je.
Sto se tice OM5 i 6, tu je potpuno ista stvar. Pogledaj dobro kakvi su wireless sistemi u pitanju jer da ponovim, dzaba najbolja mikrofonska glava ako je los wireless sistem, ona nece zvucati onako kako treba da zvuci!