View Single Post
Old 11-10-2014, 01:48 AM   #7
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Default Re: Sta za vas znaci pojam "uspeo u muzici"?

Odgovor moze zavisiti od toga sta sam umetnik smatra svojim uspehom u muzici i u tom pravcu se i nastavi razvijati (da li su novcanice u pitanju, broj pregleda na Youtube-u, broj download-a pesama ili nesto trece...)

Moze neko ici sa onim bljutavim odgovorom: "Ako znam da sam svojom muzikom i 2 osobe oraspolozio na ovom svetu ja smatram da sam uspeo u muzici"...sto je poprilicno bljak sto rece zeka u onom vicu...

Neko drugi ce brojati "suske", rasturati sa honorarima na zurkama/svirkama, imati svoj private jet i smatrati sebe vrlo uspesnim ne razmisljajuci da li ce se njegova muzika slusati za 50 godina, kada ovaj nece ni biti ziv, jer ga to, jel'te ni ne zanima...on je u svom vremenu uspesan...

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Uspeo je onaj ko je pre trideset tri / četrdeset pet / pedeset godina snimio album, a mi taj album slušamo više od četvrt veka i još nam nije dosadio.
U velikoj meri se slazem, ali..zamisli da se pesma poput Britney Spears-ove "Ups, I didi it again.." slusa i za 30 godina i bude popularna (ili njena obrada, kao sto su 2000-tih bile popularne House obrade disco numera iz 70-tih i 80-tih), da li bih ja (ili ti) smatrao da je ona uspela u muzici ili da je muzicki svet slusalaca i ukus otisao u...persun?

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Dakle, uspeo je onaj ko je ostavio nešto vredno iza sebe.
Kako da znam da li je nesto "vredno" ako se to pored svega ipak zasniva samo na subjektivnom dozivljaju (ako recimo ne racunamo kompleksnost aranzmana i smislenost teksta sto kod mnogih "vrednih" numera nije slucaj)...

Ne znam...moze se o ovome raglabati uz pivo barem 2 sata .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.

Last edited by Filip_; 11-10-2014 at 01:36 PM. Reason: Slovna greska...
Filip_ is offline   Reply With Quote