Quote:
Originally Posted by wladymeer
Ako ti treba za uživo uzmi u obzir da i Mininova i Microkorg imaju mini dirke i da su mono-timbralni. Što će reći da bilo kakav split nije moguć. Ne znam za tebe, ja svirku bez splita ili layera ne mogu da zamislim.
Blofeld (ciljaš na key verziju?) ima iste dirke (i to sa aftertouchom!) kao i Kurzweil PC361/PC3K6 i to su po meni trenutno najsvirljivije dirke koje postoje na tržištu. Takodje, flash sempler od 64mb nikako nije za bacanje makar ga iskoristio samo za klavir. Ima i arp.
A za probijanje kroz mix moraš malo da popričaš sa gitaristima oko aranžmana i oko toga da ne moraju da zauzmu čitav spektar da bi bend zvučao dobro. Niti moraju obojica da sviraju sve vreme tokom pesme. Ne daj bože da sviraju različito nekad.
Ali pošto je to u 99% nemoguća misija, ako se ne probiješ sa Blofeldom, nećeš ni sa ove dve sigurno.
Ne bih razmišljao dalje iskreno. Wavetable, sempler, karakter, 4 full oktave, splitovi... jedino ti ostaje da se snadješ nekako oko pozivanja programa, znam da postoje neki MIDI numpadovi i da rade sa Nordom npr.
|
Kao foot kontroler da menja presete ? Ne treba mi ultra brzo menjanje, niti sviram neke solaze, tako da 10 preseta po pesmi mi nije problem. Male dirke takodje nisu toliki problem, opet, navikne se covek.
Hej, gitaristi nisu problem toliki, 99% vremena sviraju razlicito, rasporede se ljudi po oktavama, bude tu prostora. Kad dodje vreme da se masti onda svi ( i bas ) sviramo isto

Imam srece s njima, niko ne koristi DS-1
Pa sad, zavisi koliko se snadjem ili desktop varijanta sa midi kontrolerom za lajv ili ono sto bih ja vise voleo, keyboard varijanta. Jel uopste upotrebljiv desktop blofeld za nosanje okolo i rad uzivo?