Re: gde da kupim reflexion filter???
Jeste čika Vaso. No osnovna zamisao "reflection" filtera bi bila da u stvari ne rešava već reflektovano, nego da u samom startu spreči reflektovanje, što i ne može baš najbolje da se uradi sa tom veličinom, a i verovatno samim materijalom koji ne radi svoje onako kako bi želeli.
Dakle ideja je da sa izvora (pevača, instrumenta,itd) mikrofon pokupi zvuk, zvuk završi u ref. filteru i "nema" refleksija...nema šta da se reflektuje...ili je u značajnoj meri smanjeno.
Mislim da je ovo sve tu ne da bukvalno "nema" refleksije, već da se ona svede u "prihvatljivu" meru. Dakle, jedan praktično analogni "gate" sa nešto višim "floor-om"...
Mislim da Blaster pomenu da ima smisla pokušaj pravljenja. Možda i ima. Ipak, ovo jeste malo fensi rešenje, i zbog eventualnih klijenata itd, ali ako toga nema, mislim da skroz ima smisla. I ne mora oval, dovoljno je "široko V" sa 60-70'' (stepeni) neke goveđe izolacije (deblja azma ili kamena sa štofom preko), ali veće površine, tipa 2 panela po metar.
Evo, nek sam seljos, jbg, ali mislim da bi dobio najmanje isti rezultat ako ne i bolji, sa preko 100€ više u džepu.