Quote:
Originally Posted by Bockie
Koje kondenzarce?
Mislim da znam da izbegavam...
Pošto recimo AT2020 "trpi" 144db...! U87 - 127db... 4033 ide do 155db... Rode Nt1 do 137db...C414 oko 140db...a dinmički uglavnom do oko 100db...SM58 oko 95db itd...jedini izuzetak je D112 koji stvarno trpi čuda...ali i "puca" najlakše...
|
Ovaj lik koji je najkriticniji, i s kojim bas imam problema koristi Blue Yeti mikrofon.
To sto su napisali u specifikaciji da trpi toliko i onoliko db ne govori bas mnogo o mikrofonu. Da li je ta vrednost ona na kojoj mikrofon "zalepi", ili na kojoj je odredjena (neupotrbljiva ili tolerantna) distorzija harmonika prisutna il..? i koji je prag kada krece distorzija? A naravno, nije samo to u pitanju. Drugi problem je proximity efekt koji dobijas sa close upom. Sve je to ok, nekom treba ovo ili ono, ali treba biti svestan tih stvari i znati sta ti kad radi poso.
Moja firma recimo skupo placa te Voice-over talente koji snimaju potreban text i za te pare necu da mi snima sa kojekakvim panelchicima vec zelim pravi snimak, koji podrazumeva niz stvari koje se drugacije rade nego onda kad se snima u "gostinjskim sobama"... Zato sam protiv upotrebe istih, nista vise
edit: evo ga, to je ovaj.. Ovi demo snimci sto se cuju su jos i dobri, iako i oni nisu najsretniji..
http://www.voices.com/people/DRVoices