View Single Post
Old 11-09-2014, 01:00 PM   #1
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Rifovi u Srbistanu - Blog

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Moj odgovor svemu tome je :

INDUSTRIJA SE PROMENILA - sad su tu shareholders, vlasnici koji ocekuju neke pare na one koje su ulozili...bendovi i artisti vise nemaju 3 ili 4 sanse kao pre..ako prva ploca nije hit - slobodni su !
To je ta?no, kao ?to sam, ako se ne varam, napisao Vasi, ne mo?e se strpati sve u jedan blog, uvek se pri?a o jednom skupu faktora. Ovde se radi o su?tinskoj promeni u tome kako funkcioni?e biznis danas, svejedno da li ej u pitanju bankarstvo, proizvodnja automobila ili muzi?ka industrija. CEO je tu kratko vreme, shareholders tra?e rezultate, boli njega uvo da investira u bend koji ?e doneti plodove nekome ko ?e biti na funkciji za dve godine umesto njega, on ?eli rezultate odmah i da otperja sa tog rukovode?eg mesta na drugo sa ispla?enim velikim bonusima.

Quote:
PUBLIKA SE PROMENILA - nema vise one nepoznate "magije" koja je obavijala bendove i artiste..sad se SVE o nima zna ili sazna za 5 minuta (sve je online) sve stare pesme mogu da se cuju i skinu i preslusaju za 5 minuta i isto toliko brzo zaborave..
Overload informacija na sve strane i to jako utice na sve ...na biznis, na muziku na bendove na (novi) ristup svemu..itd itd...
Ta?no, ali postavlja se pitanje, za?to uprkos tome postoje nove filmske zvezde ili novi pisci, a u rok muzici iako ima para i interesovanja ima malo rotacije, malo novih imena i bendova na vrhu.
Quote:
UKUSI I MERILA SU SE PROMENILA - sa novom publiko dolaze novi ukusi i merila...stari recepti i sabloni ne rade..isto je i sa biznisom.
?to zapravo nije ta?no, tehni?ki. Ka?e podatak od pre godinu dve: 50% zara?enih para u muzici - od rok muzike koja je stara forma. Pola od tih pola - sastavi u kojima su ?lanovi ljudi od 50 godina navi?e. Gledam klince koje upoznam i klince po internetu, pljuju nove rok bendove, slu?aju Iron Maiden i Metaliku. U2 ?e ponovo obrnuti najpose?eniju turneju ove godine a niti jedan novi ve?i bend u istom ?anru se ne?e pojaviti. Kad sam ja bio klinac, osamdesetih a pretpostavljam da i ti ima? takvo iskustvo, bend od pre deset godina je bio kameno doba. Danas klinci slu?aju rok albume iz naftalina i kunu se u to kao u "prave vrednosti". Ne?to tu nije u redu, sad je samo pitanje za?to je to tako.
Dushan_S is offline   Reply With Quote