View Single Post
Old 09-09-2014, 09:43 PM   #23
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Rifovi u Srbistanu - Blog

Quote:
U su?tini se ne sla?em sa tvojom idejom da muzi?ka industrija mo?e ili treba da uradi i?ta ?to ve? ne radi.
E sad vidi?, ne?u da ka?em da nisi pro?itao sve ali ja ne znam gde sam konkretno predlagao da muzi?ka industrija ne?to mo?e da uradi ili treba da uradi.
Quote:
Industrija je uvek bila par koraka iza situacije na terenu i igrala na sigurno, isto radi i danas. Nema potrebe da idealizijue? istoriju, po?to je ona daleko od idealne.
?to je opet i u mom blogu, a ne vidim ni gde postoji idealizacija istorije, po?to se, opet de fakto, zna da su osniva?i mnogih labela i bitni ljudi u njima zapravo bili ljudi koji su voleli muziku a ne bezdu?ni biznismeni. naravno da je zarada motiv, ali je ?esto zarada podrazumevala i podr?avanje ne?ega ?to je do?ivljeno kao vredno na li?nom nivou.

Na stranu manjkavosti internet komunikacije, mo?da ne?to nije jasno: ovakav blog je neka vrsta istra?iva?kog rada, mojih je mo?da 5%, a to je zapravo na?in kako ?u informacije zapakovati i izneti. Kad krene ova vrsta pri?e, mo?da ispada da "branim" ne?to kao da se radi o mom stavu, ili da gu?im sagovornika protivljenjem, a to me smara. jer tih 95% sadr?aja koje iznesem je ne?to ?to je jednostavno tako, ?to je prisutno, ?to sam saznao. Nisam ja odlu?io da je ne?to takvo kakvo je ili ga takvog zamislio, samo je jednostavno tako. Tehni?ki ne mogu za nekog drugog izneti sav materijal koji je sa?vakan u blog, jer se radi o satima i satima ?itanja i gledanja ne?ega ?to me, eto, interesuje. Potrebna je neka vrsta otvorenosti i dobre volje da se razmisli, mo?da nekad i dovede u pitanje sopstveno vi?enje stvari. Situacija u kojoj obja?njavam ne?to dodatno, van bloga mi je mrska i besmislena jer proma?uje poentu, motiv zbog kog, uostalom, ?itam neke blogove drugih ljudi ili odre?ene ?asopise jer sam ?elim da ?ujem ne?to novo, da saznam. Ne zna?i da ne ?elim feedback, dapa?e, volim kad neko pro?ita pa se zapita, pa ima neki svoj ugao gledanja na materiju, ali ako slu?ajno do?e do toga da moram da vr?im nevoljno neku vrstu "odbrane magistrature", to mi je u?asno ne samo jer takva pri?a ni?ta ne donosi, nego ?to to zna?i da ta druga osoba nije izvukla ni?ta kvalitetno iz onoga ?to sam joj ponudio, kao da kuva? ru?ak a onda ljudi za koje si kuvao ne u?ivaju u klopi. A ako ?utim i uzvratim sa nekom varijantom "hvala ti na mi?ljenju" i to mi je trulo, jer mi je o?igledno da je neko potpuno proma?io ono ?to sam napisao. Ako samo preko?im komentar te osobe i ne poku?am objasniti, pokazujem neku vrstu malodu?nosti. Za?to sam napisao bilo ?ta ako me nije briga da li ljudi pro?itano shvataju na pravi na?in, zar nije vrsta po?tovanja poku?ati objasniti nekome da mo?da ne?to ne vidi? A opet, na?alost, to je i dobar recept da neko misli da si nadmen, da name?e? mi?ljenje i ne prihvata? kritiku. Te?ko je na?i sredinu.

Postavljao sam ti ova pitanja i komentare da bih jasnije video kako si ti do?iveo napisano, izme?u ostalog jer znam da tebi dobro rade klikeri i ?to, ve? zna?, cenim tvoje mi?ljenje. U svakom slu?aju drago mi je ako si odvojio vreme da pro?ita?, zaista. Ne samo tebi, hvala bilo kome.
Dushan_S is offline   Reply With Quote