View Single Post
Old 09-09-2014, 07:36 AM   #10
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Default Re: Buzz na mikrofonu na Scarlett Studio paketu

Quote:
Originally Posted by meelosh12 View Post
Pozdrav dobri ljudi,

Imam jedan problem pa sam pomislio da mozda na ovom forumu mogu dobiti neki savet ili pomoc.

Nedavno sam pazario Focusrite Scarlett Studio paket. To je ovaj uredjaj http://us.focusrite.com/usb-audio-in...carlett-studio

Kada sam instalirao sve kao po uputstvu na racunar prilikom snimanja glasa na mikrofonu, na snismku sam uocio prilicno jak i konstantan BUZZ. Ukoliko imate vremena mozete skinuti ovaj fajl i poslusati par sekundi o cemu se konkretno radi: https://www.sendspace.com/file/xzkgj0

......a kada je kabl iskljucen, buzz se ne cuje (kada je preamp ukljucen)......
Pada mi na pamet da je mozda do kabla .........

Hvala unapred,
Milos
ako ti je od neke pomoći,moj drug je imao identičnu stvar,samo sa drugim preampom....posle silnih zezancija i raznih drugih kablova,palo mi je na pamet da probam XLR kabl koji ja koristim....sam sam pravio sve svoje kablove,i evo desetak godina,ako ne i koju vi?e, ih koristim besprekorno....OBAVEZNO odradim jednu stvar koju sam imao prilike da vidim da često ne rade ni na nekim skupljim "brendiranim" - svaki kabl propisno "uzemljim",dakle videće? na shemi sliku 2 i biće ti jasno...pinove na mu?kim i ?enskim 1,2 i 3 sukcesivno povezujem svaki sa odgovarajućim sa svakim sa druge strane (npr. ako ti crvena ?ica u mikrofonskom kablu ide na ?enskoj strani na pin 2, onda ista ide i na pin 2 na mu?koj...ako druga (recimo plava) ide na pin 3 na jednoj, onda ista ide na pin 3 i na drugoj ....ako okolna "pletenica ide na pin 1 na jednoj, ista ide i na pin 1 na drugoj strani...ono ?to ja obavezno premerim unimerom je da li je pin 1 na kablu kratko spojen za oklop .tj.metalni deo-kući?te i ako nije,onda to obavezno uradim....dovoljno je sa jedne strane kabla....
sa takvim kablom NIKAD nisam imao nikakav problem,kamo li ?um,buzz i sl....

Pozzzz
Attached Images