View Single Post
Old 08-09-2014, 09:54 PM   #9
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Rifovi u Srbistanu - Blog

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Dule, a kada su to izdava?i uop?te ?ulagali u nova imena?? Odnosno, ula?u?i u ?nova imena? oni su zapravo ulagali u nova imena iz muzi?kog pravca koji je ve? sam po sebi postao kurentan. Oni koji su prvi kukuriknuli po pravilu nisu imali podr?ku. To va?i kako za Bitlse tako i za Bijelo dugme.

Sve u svemu, sa muzikom je sve u redu, izgleda da ne?to nije u redu s publikom Publika je kroz samo par generacija evoluirala do ta?ke u kojoj joj je jasno da se nijedna estradna zvezda ne obra?a njoj nego svom bankovnom ra?unu. I prestala je da pada na fore. Izdava?i su tu najmanje krivi.

Pozdrav,

Vasa
[/font]
Pazi Vaso, kontam da si preleteo preko napisanog jer uop?te ne vidim za?to si napisao ovo, ne vidim smisao u kontekstu sadr?aja bloga. Niko nikad nije o?ekivao od industrije da dr?i decu za ruku i vode ih na ?as da u?e svirati gitaru. Industrija nije stvarala trend u muzi?kom smislu, (zar to uop?te treba re?i?) ali ga je plasirala, kao ?to ti ka?e? i kao ?to sam i ja napisao u blogu - fabula je da to vi?e ne radi i ne bavi se time. Sa druge strane, ne znam odakle ti ideja da je jedan jedini trend ikada postao konkurentan (osim mo?da punk pokreta, ali i to je pitanje) a da ga muzi?ka industrija nije plasirala kao takvog. Dobar primer ti je Grunge. Jeste Nirvana postojala sama po sebi i izdala jedan album za indie izdava?a, ali je Grunge kao stil za sve ostale lansirala industrija, tako ?to je uzela bend pod svoje okrilje i u?inila da bukvalno ?ak i svaka ameri?ka doma?ica vidi "Smells Like Teen Spirit" video. Mo?da tebe vi?e ne interesuje neka muzi?ka scena koja se sada de?ava u rok muzici ili ima? samo percepciju nje kroz one bendove koji su u nekoj meri napravili odre?eni uspeh, ali danas Grunge ne bi pro?ao iz jednostavnog razloga ?to niko vi?e ne bi uzeo bend lokalnog zna?aja i stucao milione u njega u nadi da ?e to biti "next big thing" - a to se ranije de?avalo redovno, nekad sa rezultatima, ali bi se ?esto novac bacao u vetar.
Dushan_S is offline   Reply With Quote