Re: Rifovi u Srbistanu - Blog
Vasa mi uze rec iz usta... UVEK je bilo da bend prvo skrene paznju na sebe, bilo svirkama, bilo izgledom, bilo muzikom..cime vec..TEK onda su disko kuce stupale na scenu. Potpisivale ih i molile boga da se to proda..
Cak i kad je Punk krenuo - cim se o nekom bendu nesto proculo - odmah si potpisivali (da bi iskoristili trenutno raspolozenje publike)..ti bendovi se sigurno nisu "gurali" ni marketovali.
I danas je isto, i pre 5 ili 10 godina je bilo isto.
BEND MORA DA SKRENE PAZNJU NA SEBE !! IZDAVACI NIKAD NISU NA SLEPO RADILI..alo?
To sto kazes da sad treba da menadzerisu, reklamiraju i produciraju sve sami...pa tako i je bilo pre, manje vise...mozda ortak radi kao "menadzer" ili vozi, itd.
Ja se secam da smo sami lepili svoje plakate za svirke po Beogradu. Sta je to ako nije samo-promocija...sami snimali, sami nosili pesme u disko kuce...sve isto jos davne 1981/2/3/4...
I ovde sam u UK (svojevremeno) radio stvari, nosio po DJ radnjama i dstributerima, i zavisno od reakcija nosio na rezanje i stampanje vinila. Prevozio kolima do distribucije, sam slao ploce u magazine za recenzije (koje su kad izadju dobre recenzije, pomagale prodaju - pa se moj 12" white label nalazio i u HMV ili Virgin radnjama..itd itd..)
Sad je isto - samo je online i mp3 umesto ploca... saljes DJ-ima u inbox, ako im radi - pusti ce/ procuce se / itd itd..
SAMO sto sad ima mnogo novopecenih "producenata' koji su prezasitili boga i narod i malo je teze da se ispliva... ALI - ko je dobar - na kraju ispliva.
Posto sad cela jedna nova liga novih mladih producenata i kompozitora koja je pocela da hara UK i svetskim top listama...
Ako su oni isplivali - znaci moze. Talenat i samo talenat.
Po meni - najveci problem je sto jako mnogo ljudi MISLI da su talentovani a nisu..uopste. Jako je lako napraviti nesto DA LICI na vec postojeci hit...ali smisliti nesto drugo / razlicio / zarazno - nije lako.
Sad bas ima dobre muzike, cak i na top listama !!
|