View Single Post
Old 07-09-2014, 01:23 PM   #12
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Probijanje vokala na nekim mestima, obrada sound-a u nekom wave editoru? Savet?

Quote:
Originally Posted by NewProducer View Post
@znak

Naravno. Forum "Rumski" je odlican forum, i moze se zaista puno nauciti citanjem vec postavljenih topic-a. Nije mi bio smor da trazim, jer sam i koristio pretragu, ali sam odustao jer me naslovi samih tema, nisu naveli na resenje problema, pa sam morao direktno da zatrazim pomoc, postavljanjem nove teme.

@silicon silence

Prilicno si duhovit forumas Znas i sam gde zivimo, i da je to mozda muzicki materijal jedan od najkvalitetnijih opet, kada nemas budzet dzabe ti kvalitet i ideje... ovo pomazem prijatelju, nije moj materijal, tako da...

Generalno mi se ne svidja ponasanje nekih pojedinaca na forumu, a to je da ako su oni neka velika "baza znanja", a ne zele da ga podele sa drugima, i tu su samo da filozofiraju, ne znam sta uopste rade ovde?! Ok, znas puno, to treba uvazavati, ali ne po svaku cenu to isticati. Znanje se razmenjuje i na takav nacin uvecava, i napreduje.

Zbog takvog stava prema ljudima koji traze pomoc, pricam generalno, nesvesno ili svesno smanjujete kvalitet foruma, ali na takve stvari je ovde svaki covek koji zivi u Srbiji oguglao, jer se u svakoj firmi nadje po neki...ali nazalost sa takvim stavom necemo daleko stici... Opet svaka cast pojedincima, sto zaista razumeju svrhu foruma.

Pozdrav!
Gresis sto forume dozivljavas kao nesto sto moze da te nauchi "iskustvu" u nechemu. Ti upravo ochekujes magichno resenje tvog problema, koji je u biti sachinjen od nedostatka iskustva, pre svega. Nemoguce je chitajuci forum da nauchish kako se radi nesto tako delikatno kao sto je "sound"... Moguce je samo da dobijes savete koji te mogu navesti na razmisljanje i mozda na nachin rada kako da resis problem. To je problem sa "tvojim stavom, koji te nikuda nece odvesti, kad vec pominjes probleme stavova..
E onda, posle minimum 10 godina prchkanja sa zvukom (pod uslovom da imas tu zlezdu koja te chini sposobnim za manipulaciju soundom), mozda razvijes i sposobnosti za cinizam, filozifiranje, podjebavanje svakog za kog mislis da je nadmen u neznanju (sto nije loshe al ti ne mozes da se suzdrzis) itd... Lichno sam protiv postojanja foruma, zato sto izvlache iz mene najgore, dok ja iz njih izvlachim najbolje...
Tako da, stavi deEsser malo, vidi u kom spektru ti je siljenje, potom stavi eq da ispeglas i izvuces, kompresor takodje (e sad dal pre il posle to ti niko ne moze reci), mozda zatreba i exciter da malo izvuces muljanje ako ga ima, i to bi trebalo da bude to. Samo nemojmo o pustanju suze za propadanjem foruma, please

Last edited by silicon science; 07-09-2014 at 03:27 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote