View Single Post
Old 05-09-2014, 11:08 PM   #1
NewProducer
Junior Member

Default Probijanje vokala na nekim mestima, obrada sound-a u nekom wave editoru? Savet?

Pozdrav!

Nadam se da mi necete zameriti ako postavim pitanje o obradi vec usnimljenog vokala, i unapred se izvinjavam ako neka slicna tema vec postoji. Na ovaj korak sam se odlucio, sto ipak mislim da je moj problem mozda drugaciji od drugih i ne bih smeo da odstupam od njega, pa sam odlucio da otvorim novi topic.

Imam gomilu usnimljenih vokala, sa poluprofesionalnim mikrofonom cca oko 100 eur, pevac odlicno zna svoj posao, pa iako smo sve to snimili u kucnim uslovima, ne zvuci toliko lose, ali ja bih ipak vokal malo jos dodatno procistio i obradio, posto je nemoguce ponovo snimiti, sada mi je ostalo samo da popravim vokal koliko god da je to moguce.

Kvalitet usnimljenog vokala varira od mesta do mesta u pesmi, ali mi najvise bode usi, kada pevac peva visoko i probije, pa se nadam da je to moguce isfiltrirati makar nekim wave editorom, tipa Sound Forge. Nazalost nemam dozvolu da makar deo vokala upoadujem ovde, ali se nadam da neko ima iskustva sa tim, makar da ako mi mozete dati neki link, savet, bilo sta, jer u vokalu ima generalno malo suma, nije bio potrebam de-esser, ali je probio na par mesta i malo izgubio na dinamici.

Sta da radim, molim vas? Hitno mi je jako!

Hvala unapred!!!!!
NewProducer is offline   Reply With Quote